Petíció a XIII. Kerületi Önkormányzathoz

Quoted post


Vendég

#23

2013-07-29 07:39

Én a IV. ker. lakom, és szeretném tudni, h az a bizonyos törvény, h a kutya felügyeletnélkül nem megengedett ... az minden kerületben érvényes? Uis, tavaly húnyt el a drága vizslám és én sem voltam hajlandó megkötni, ill. a férjem és őt többször elkapták a közterületesek, ami pénzbűntetés vont maga után. Amennyiben jogtalan a törvény szerint, akár vissza is igényelhetném? De hogyan? Erika

Válaszok

zsofka

#24 Re:

2013-07-29 07:49:19

#23: -

"Én a IV. ker. lakom, és szeretném tudni, h az a bizonyos törvény, h a kutya felügyeletnélkül nem megengedett ... az minden kerületben érvényes? Uis, tavaly húnyt el a drága vizslám és én sem voltam hajlandó megkötni, ill. a férjem és őt többször elkapták a közterületesek, ami pénzbűntetés vont maga után. Amennyiben jogtalan a törvény szerint, akár vissza is igényelhetném? De hogyan? Erika"
A helyzet az, hogy 2012-ben volt először, hogy nem büntettek a póráz nélküliség miatt, mert az előtt az önkormányzati rendeletek voltak hatályban, amik különböző szigorral léptek fel a póráz kérdésben. Ezeket a rendeleteket találta 2012-ben az Alkotmánybíróság jogszerűtlennek és a szabálysértési törvény akkor vette át a szerepüket. De nem tudom, hogy melyik hónapban történt és mikortól számított jogszerűtlennek a büntetés.