Nem akarunk Pécs Kertvárosában hulladéklerakót!

Quoted post

Környezetvédő

#3

2013-05-29 11:48

Tisztelet Aláírok. A kezdeményezésük már is sikeresnek mondható, ugyanis senki nem tervez hulladéklerakót sem Kertvárosban, sem Uránvárosban.Mielőtt valaki aláírásokat kezd gyűjteni, illene tájékozódni. A területen egy teljesen zárt rendszerű átrakóállomás épül és nem hulladéklerakó. Önök egy környezetvédelmi beruházás ellen tiltakoznak, félrevezetve a közvéleményt.

Válaszok

Lakó

#26 Re:

2013-05-30 20:25:15

#3: Környezetvédő -

Ön szerint nem rakják le a hulladékot? Nem szemét van írva! Ön tudja mi a szemét és a hulladék között a különbség? Nem nekem illett volna tájékozódni, hanem az illetékeseknek illett volna a lakosságot tájékoztatni, hogy mit terveznek ide építeni és nem a lakóknak kellene nyomozni, hogy mi is történik, miért vonultak fel a gépek és teszik tönkre a környezetet!

Attól, hogy ide 8 konténert terveznek, ami zárt nem jelenti azt, hogy nem történnik és történhet környezetszennyezés! Ráadásul rettentően balesetveszélyes helyet jelöltek ki a zöldövezeti lakókörnyezetben, a panel és a családi házak közvetlen szomszédságában. Ablakomból nem szeretnék konténereket, gépeket megálló autókat látni a zöld környezett helyett! Mikor ide költöztünk, akkor fákat ültettek, abból pár év elteltével kivágtak 1 sort, mert garázsokat építettek, akkor is elfelejtették a lakosságot tájékoztatni, csak a kondérhoz közel esők ismerőseik tudtak róla. Utána, elkezdett kiépülni az út túl oldala, a házak közé betettek 1 benzinkutat, az évek folyamán 2 fasor az 58-as út mentén szintén kihalt, senki nem pótolta.Viszonz kaptunk útszéli zöldségeseket, akik szintén közvetve és közvetlenül is szenyezik a környezetett. Most, pedig ide akarják egy erősen zajos és szennyezett városrészre ápíteni a hulladékátvevőt is. Az EON tarfói mellé!

Nem inkább mentesíteni kellene  a környezeti ártalmaktól a területet és nem terhelni felslegesen?

Ön ha környezet védő, akkor nagyon tájékozatlan, ajánlom fogyelmébe az országosan induló ökoköröket! Tanuljon egy kicsit a fenntartjatóságról és a tudatosságról!

Lenne még miről írni, de feleslegesnek tartom, hiszen azt se tudom hol él és mennyire érintett a támában.