A GEO-nak Székesfehérváron a helye!

Quoted post


Vendég

#4

2013-05-29 10:35

Érdekes hogy minden változás mekkora felháborodást kelt! Az igazi képzés Sopronban volt, az ottani környezet igazán "egyetemvárosi", hasznára volna a képzésnek. Az utóbbi években kikerült, végzett földmérők szinte kivétel nélkül túlérétékelték a tanult szakmájukat, és képtelenek voltak a szükségletek szerint, a megkívánt szolgáltatást nyújtani. Különösen gyengén képzettek a műholdas mérőrendszerek használatában, viszont hérthetetlen módon eszközspecifikus a gondolkodásmódjuk. Az utóbbi 10 évben képzett alkoholisták nem tették igazán szimpatikussá az intézményt. Különösen a GIS Opennek nevezett alkohol túra, amikor tudományos konferenciának álcázott ivászat folyt. Már reggel ittasak a résztvevők, az előadásokat iszogatva, kvaterkázva hallgatták egy előadó teremben, mint ahogy a kocsmában nézik a focimeccset. (különösen stílustalan öltönyben lerészegedni)

Válaszok


Vendég

#7 Re:

2013-05-29 11:30:42

#4: -

A GIS Open nem tudományos, hanem szakmai konferencia. Elsődleges célja a földmérés és a földügy területén dolgozók tapasztalatcseréje, az ott felmerülő szakmai kérdések megvitatása.

Azért pedig, mert valamelyik GEO-ról kikerülő mérnök nem pont azt a típúsú GNSS eszközt ismerte meg a tanulmányai során ami neked kellett volna, talán még nem kellene megszűntetni az intézményt. Persze vannak vállalkozók akik elvárják, hogy a friss diplomás földmérő minden műszerből és szoftverből már profin tudja használni azt a típust, amivel a cége rendelkezik. Az ilyenek aztán később is sajnálják a pénzt a munkaerő továbbképzésére.

feketesas67

#8 Gratulálok a komoly, névtelen sárdobáláshoz kedves "vendég" , neked nem itt a helyed, hanem a koncep

2013-05-29 11:36:13

#4: -  

 

Fekö

#9 Re:

2013-05-29 11:45:49

#4: -

" Az utóbbi 10 évben képzett alkoholisták nem tették igazán szimpatikussá az intézményt. " Kikérem magamnak, ennyi erőből az összes szakmát le lehetne húzni a .... Valószínüleg az erdészek sokkal jobbak :-)


Vendég

#10 Re:

2013-05-29 11:45:50

#4: -

Az "Az igazi képzés Sopronban volt" mondatra reagálva fontos még tisztázni, hogy bár a szenátusi határozat is "visszaköltöztetés"-ről beszél, de a GEO soha sem működött Sopronban!

Egy 1962-ben létrehozott felsőfokú földmérési technikumból alakult át főiskolai karrá 1972-ben, és lett az akkor Erdészeti és Faipari Egyetem-nek nevezett intézmény első Sopronon kívüli kara. Mivel tartoznia kellett valamelyik egyetemhez, és Fehérváron korábban nem volt még olyan intézmény, ami befogadhatta volna.

JB

#12 Re:

2013-05-29 12:01:39

#4: -  

 Felháborító amit közzétettél kedves anonimus. A képzés Selmecről indult. Láttál te már közelről földmérőt? Tisztában vagy a szakmánkkal?