MAGYAR NŐK KÉRÉSE AZ AMBULÁNS SZÜLÉS BIZTOSÍTÁSÁÉRT

Quoted post


Vendég

#25

2013-05-16 12:03

Első babás 25 hetes kismamaként nem örülnék, ha x óra múlva haza kellene mennem, és full egyedül találjam ki mit hogyan... Azt a kismamát meg megnézném, akinél neadjisten hazamenetelkor rendben van minden, majd mégis történik vmi, és rohanhatnak vissza a kórházba, ami persze nem 2 perc.

Válaszok


Vendég

#27 Re:

2013-05-16 13:34:32

#25: -

A petíció a hazamenésnek a lehetőségét kéri, nem azt szeretné elérni, hogy kötelező legyen. Lehessen választani, hogy aki akar, hazamehessen az egészséges babájával.


Vendég

#46 Re:

2013-05-23 19:28:58

#25: -

Első babás 20 éves anyukaként mindent egyedül találtam ki a kórházban, melyik felét is nézzem már annak a babának. Életemben nem fogtam még pici babát. Furcsa de még mielőtt megszültem volna, sok könyvet olvastam, fél percbe (se) került rájönnöm mit is kell tennem. Én tudtam hogy azért sír mert bekakilt, a csecsemős mégis kitépte a kezemből, elrobogott vele, betette a kiságyba és otthagyta magára! Én meg frissen szülve roboghattam át a folyosón a gyerekemért. Következő alkalommal élni szeretnék azzal a jogommal hogy hazamenjünk. Nem csak az én, de a gyermekem joga is a távozás.

A mi kórházunkban iszonyat megalázó  bánásmód. Bugyi nélkül kell aludni a 40 fokod kórteremben egy nagyon vastag takaró alatt. Oda KELL vérezned magad alá. Reggel ellenőrzik. Nappal sem szeretik ha van rajtad bugyi, feküdj egész nap. A takarító üvöltve dobott ki az ágyamból 5 órával szülés után hogy mit képzelek magamról, ne lógassam a lábamat, készülődjek, mindjárt hozzák a babámat. Nem hozták, mentem érte, aludt, nem hozhattam el, aludjak felszólítás. Hogy aludjak ha negyed óránként jön a takarító és zavar ki az ágyból? Már a kórházban szülés utáni depresszióm lett. Valószínűleg már szülés előtt az volt, egészséges terhességgel bent fogtak hogy pörögjenek a napok és a pénz. Soha többé! Egy apró komplikáció sem volt egyikünknél sem.

Vanda

#47 Re:

2013-05-23 20:48:51

#25: -

Nem arról van szó, hogy haza KELL menni, hanem arról, hogy azok akik haza szeretnének menni egy komplikációmentes szülés után, megtehessék. Amint a fenti vélemények is megerősítik, nem vagyunk egyformák, és a rendszernek igazodni kell az igények kielégítéséhez úgy, hogy az alapvető emberi jogok ne sérüljenek....jelen esetben a szabad mozgás joga, az anyának a joga ahhoz, hogy meghozhassa a döntéseket a saját testét és gyermekét érő beavatkozásokat illetően. Nagy szerencsének tartom, hogy más országokban ez a rendszer működőképes, számos kutatás készült ebben a témában, tapasztalatok tömkelege áll a rendelkezésünkre.....röviden: nem kell kitalálni valami teljesen újat, csupán be kell vezetni a magyar gyakorlatba azt, ami más országokban gördülékenyen működik. Ha az OEP nem csak akkor folyosítana normnatívát a kórházaknak, ha a nő 48 órát bent tartozkodik, akkor a gyakorlat azt mutatja, hogy a kórházi személyzet is átminősítené az anya és gyereke életét veszélyeztető "tényezőket" kevésbé veszélyesre.


Vendég

#52 Re:

2013-05-31 12:17:12

#25: -

Orvosként, és 3 fiúgyermekes anyaként értek egyet veled.