A Magyar Holokauszt-2014 Emlékbizottság részére

GÓJ

/ #273 Re: Re: Re: Re: Re:

2013-02-16 07:59

#271: Apáthy István - Re: Re: Re: Re:  

 Azt hiszem, ezt a hozzászólást Gorcsev Ivánnak címezted, de nekem cálaszoltad javarészt. Miután nézeteink olyan szinten térnek el egymástól, hogy sosem lesz közös találkozási pont, azt hiszem, nem mi vagyunk, akik a jövőben egészséges vitát, vagy netán egyszerá beszélgetést tudunk folytatni. Kár, ez is választ ad sok mindenre. Én ezt a fórumot tényleg elhagyom, semmi értelme itt véleményt alkotnom.

Zárszómként egyet szeretnék Neked, csakis Neked tanácsolni: a jövőben forgasd kicsit többet a helyesírási szabályzatot, vagy valamilyen általános iskolás nyelvtankönyvet. Szembetűnő, hogy az összetett szavakat  következetesen külön írod. Pl: kirekesztő nálad ki rekesztő, vagy: elmondanám nálad el mondanám. Lehetne hosszan sorolni, hiszen egyetlen összetett szót, egyetlen igekötőt nem írsz egybe az alapszóval. Más: felszólító módban írsz egy mondatot, de az ige kijelentő módban van: mond már el légyszi - helyesen: mondd már el, légyszíves.

Nem akarok magyartanárkodni, így most be is fejezem, ajánlom, hogy a helyesírásodra is fordíts annyi figyelmet, mint a zsidók gyűlölésérre.