A Magyar Holokauszt-2014 Emlékbizottság részére


Vendég

/ #149

2013-02-01 16:42

Én már 2010-ben ezt küldtem el (lásd alább!) de válasz nem érkezett... Feladó: Pethő Ernő
Küldve: 2010. február 23. 17:04
Címzett: 'lakossag@meh.gov.hu'; 'ugyfelkapu@keh.hu'
Tárgy: FW: FW: : Tenni valamit...]


Tisztelt Miniszterelnöki Hivatal, Tisztelt Köztársasági Elnök Úr!

Szívem szerint folytatnám a megszólítást a képviselők felé; Hiller István felé, Mesterházy Attila felé is, stb.stb…
Mert szeretnék tisztán látni, hogy mi zajlik itt, ebben a szép országban, ahol én születtem, ahol társadalmunk hasznos tagjaként becsületesen dolgozom, öt gyermekünket nevelve éljük életünket?
Szeretnek, megbecsülnek barátaim, munkatársaim, és úgy általában az engem ismerők. Ifjú koromban Zelczer Péter személyében egy zsidó származású főnököm volt, - akivel kölcsönösen tiszteltük egymást, mert csak a szakmai kvalitások alapján mértük a másikat -, ha voltak, csak szakmai vitáink voltak… Éveket töltöttem Marcaliban, ahol Suchman Tamással is kapcsolatba kerültem… Nem igazán lettünk barátok, rövid képviselőségem alatt vitáztunk is többször, de mindig csak az embereket érő igazságtalanság volt a vita tárgya, soha sem a származása… Marcaliba történő leköltözésemet Bernhardt Péter - zsidó barátom -, a cégén keresztül egy platós szállító járművel segítette… Azt mondta, ha valakivel, akkor velem szívesen költözne egy közös ikerházba, mert a személyem, és a műszaki tudásom neki megnyugvást adna… Sorolhatnám még a történeteket…
Hogy ezeket miért írtam? Mert kérdéseket teszek fel az alábbiakban, és korrekt válaszokat szeretnék kapni, amit ezeknek az ismeretében fogalmazzanak meg felém!
Tehát: Nem vagyok előítéletes antiszemita.
Az alábbiakat, - valamint a mellékletben olvashatókat- azonban én fogalmaztam meg, erősen kívánom, hogy soha többé ne legyen Soá! (Ahogy ezt ők hívják…)
De: Az Európai Emberi Jogi Bíróság 1976-os határozatában is megerősítve kimondta, hogy „a szólás szabadsága nem csak azokra az „információkra” és „eszmékre” vonatkozik, amelyeket az emberek jó néven vesznek (…), hanem azokra is, amelyek esetleg bántják, felháborítják, vagy zavarják a lakosság bármely részét”…
Azt is jól tudom, hogy ez a szólás szabadság nem vonatkozik a „gyűlöletbeszéd”-re. De magabiztosan állítom, hogy az általam megfogalmazottak nem vonatkoznak egy népcsoport meggyalázására, megfélemlítésére! Nem irányul ellenük uszítóan, másokat felbujtóan erőszak kiváltására… A gyűlöletbeszédről szóló törvény már eszközt biztosít ezek szankcionálására.
Ezért, ezek után, egyszerűen felháborítónak tartom, hogy manipulálják az embereket politikusaink, és félelmet próbálnak oltani az emberekbe! Ezzel rossz szándékú céljuk van! Egyszerűen felháborító a szabad véleménynyilvánítás ilyen megnyirbálása! Megengedhetetlennek tartom, hogy egy ilyen a Btk.-nkba bekerüljön.
Ezzel bárkit, bármikor, - szép koncepciós pert eszkábálva köré – be lehetne csukni!? / Csak ügyesen arra kell rábírni, hogy mondja el a saját véleményét, és ha az nem tetszik az éppen hatalmat gyakorló kormány valamelyik prominensének, akkor irány a kóter?! / No, nem! NEM! NEM! És NEM!


Erre, - a taktikusan az utolsó parlamenti ülésnapra időzített, Mesterházy Attila előterjesztésére kieszközölt – holokauszt tagadásra vonatkozó törvénymódosításra én, nemet mondok!
Nem kérem, hanem követelem, hogy az Alkotmánybíróság vizsgálja felül, küldjék ismételt normakontrollra, mondják ki alkotmányellenességét, és NE ENGEDJÉK EZT A ROSSZ SZÁNDÉKÚ TÖRVÉNYT HATÁLYBA LÉPNI!
Mert HOLOKAUSZT, - ha ragaszkodunk ehhez a szóhoz -, NEM VOLT, HANEM elborzadva látjuk, hogy TÖRTÉNIK NAPJAINKBAN IS!
HOLOKAUSZT VOLT a ruandai tuszik elleni ’94-es genocídium is, HOLOKAUSZT VOLT a volt Jugoszláviában végrehajtott népirtás is…
EZEKNEK KELL VÉGET VETNI! MEG AZ EMBEREK KIFOSZTÁSÁNAK, MEGNYOMORÍTÁSÁNAK, A LOPÁSOKNAK, KORRUPCIÓNAK!
Ebben jeleskedjenek politikusaink! Az elején azt írtam, hogy kérdéseket teszek fel, és korrekt válaszokat kérek…
Igen, választ kérek, korrekt választ várok levelemre! Elküldöm több újság szerkesztőségének, elküldöm több száz ismerősömnek is és várom válaszukat… Kérdezem, hogy ezért a gondolkodásért engem becsuknak? Mielőbbi válaszukat várom…

Tisztelettel: Pethő Ernő, egy öt gyermekes édesapa…