A Magyar Holokauszt-2014 Emlékbizottság részére

Pozsonyi csata_907

/ #122 Re: Re: Re:

2013-01-27 19:07

#121: Történelem és Új Testamentum - Re: Re:

Az általános műveltséget egészen biztos, hogy nem egyformán értelmezzük! Ha olvasgatta a hozzászólásokat, akkor bizonyára (?) elgondolkodik a Tom Lantostól és Köves Slomótól származó idézeteken. Avagy? Ez nem fér bele az általános műveltségébe?

Mert ezek alapján mint a mai napon emlékező "eseményvédő", e fórumon arról is írhatott volna, hogy valóban igaztalanul vádolják kollektív bűnösséggel a magyar népet. De nem ezt teszi, mert nem érdekli a magyarok önérzete. De elvárja, hogy mi, magyarok "megtépjük ruhánkat és jajveszékelve" sajnáljunk valamit. Mint a petíció is tartalmazza, ez a "dolog" nem a magyar nép tragédiája, hanem a magát mindenkitől elkülönítőké és mindenkivel ellenségeskedőké.

Mivel a magyar ember mindigis igen magas emberi értékekkel rendelkezett, így természetes, hogy ártatlanul megölt emberek iránt részvétet érez. De csak ennyi, nem több.

Gyász, nemzeti gyász: az ország sorsát tragikusan befolyásoló események jelentik. A most gyászolóknak azért felhívom a figyelmét a magyar tragédiák némelyikére, melyek esetében a két nép közti kapcsolat milyensége ugyebár az általános műveltséghez kapcsolható: Mohács (fortunátus imre),  1849 (haynau, rothschild), Trianon (baruch, rothschild), 1919-es vörös terror (kohn-kun, szamuelly), vagy a II. v.h után az idegenszívű, de magyarul beszélő gyilkosok (rosenfeld-rákosi, gerő, csermanek-kádár - ÁVO, ÁVH) által megkínzott, megölt magyar emberek. De ezt egyszer már leírtuk a petícióban!