A közoktatásért!

üzenő

/ #154 Re: Re: Re: Még mindig??

2013-01-25 12:00

#150: Sugógadep - Re: Re: Még mindig??

" Vizsgáljuk meg, kik azok a kollégák, akik olyan tudással
rendelkeznek, amit más területeken is el tudnának adni."

Én azt látom, az a legnagyobb baj, hogy ez él a társadalomban és a pedagógusok körében is! Vagyis, hogy a pedagógus igazából "rendes szakmákra" alkalmatlan... Pedig nézzük csak: - kiváló rendezvényszervezők vagyunk (elvégre ingyen szervezzük a bálokat, szalagavatókat, ünnepi megemlékezéseket stb., máshol ilyen rendezvények létrehozása százezrekre rúg!)

- jó programszervezők vagyunk (elvégre az osztálykirándulások összes mozzanatát megoldjuk a buszrendeléstől a szállásig, programokig ingyen, saját telefonszámlára.)

- kiváló fejlesztők vagyunk (ki tudna úgy helyi tantervet, minőségbiztosítási programot készíteni, hogy sosem mutatta neki senki, sőt, sokszor azt sem tudja, mik a követelmények hozzá? És persze, ezt is ingyen. Mennyit is keres egy vállalati minőségbiztosítási főnök ezért???)

- remek kreatív menedzserek vagyunk (ha nincs az iskolának pénze a felújításra, hát megszervezzük: jótékonysági műsor, szülői szervezés, saját kétkezi segítség.... Mennyit is kap ezért egy munkaszervező? )

- jó szociális munkások vagyunk (Ki más foglalkozik a családok, a gyerek napi problémáival? Sok tanár az uzsonnáját adja oda az éhes gyereknek, papucsot visz a saját pénzén a kisfiúnak, akinek nincs váltócipője, és meghallgatja az elkeseredett gyerek panaszait munkaidő után is.)

Egyéb tevékenységeinkről már ne is beszéljek. Emeljük már föl végre a fejünket!!!! Nem az ország "eltartottjai" vagyunk, hiszen a jövő és a jelen nemzedékének tudását tudnánk biztosítani. Ha engednének végre oktatni és NEVELNI...

A mi tudásunktól és tehetségünktől jóval kevesebbel ülnek mások remek pozíciókban.

Legyen már bennünk egy kis tartás! Ha a társadalom nem becsül meg, legalább mi becsüljük ennyire magunkat!!!