A Magyar Holokauszt-2014 Emlékbizottság részére

csongorbela

/ #80

2013-01-23 09:27

#30: - Re:

Tisztelt Szerző!

 

A helyes kérdésfeltevés nem ez lenne. Ahogy a 28. hozzászóló firtatja, önök is jogutódnak tekintenek ma élő embereket régebben elkövetett bűnök ügyében, s magukkal/magunkkal kapcsolatban viszont mellőzik ezt a lehetőséget.
1. Hadd kérdezzek vissza: amennyiben a személyes bűnösök már nem is élnek, ön kin kérné számon a sérelmet?
2. Nem jogos-e egy károsultnak az államot felelősnek tartani. Azt az államot, amelyik 2 zsidótörvényt fogadott el, emberi mivoltukban megkurtítva azokat az embereket? Azt az államot, aminek a jogutódai - tetszik, nem tetszik - mi vagyunk => az állam maga mi vagyunk. Vagy voltak anno nagy tüntetések a diszkriminatív törvényekkel szemben? Nem jogos-e a szerb államon számonkérni a bosnyák áldozatokat, a Srebrenicai vérengzést és minden mást? Tiltakozott a szerbek többsége a bosnyák genicidum ellen?
3. Nem éppen azzal teszük-e jogossá a követelést, jogutóddá magunkat, amikor manapság is nyíltszíni zsidózás folyik és az itt kommentelők nem kevese kinyilvánítja gyűlöletét? Mikor kiolvasható a hozzászólásokból, hogy azokat a törvényeket ők ma is megszavaznák? Egyik képviselőnk már célzott is rá.
4. Nem mutatja-e jól a kettős mércét, hogy egy országos ügyben - ottlétünk és részvételünk hiányában - visszautasítjuk a felelősséget, miközben egy-egy aljadék gyilkos tette kapcsán kollektíven tartunk bűnösnek egy ma élő kisebbséget és védjük, sőt dicsérjük a publicistát, aki aljas módon meglovagolja ezt?

A helyes kérdésfeltevés a későbbi kommentek közt megtalálható: hogy lehet, hogy a kitelepítettek, 56-osok, az államosítás kárvallottjai és más áldozatok nem egyenrangúak, s nekik nem emelik 50%-kal az illetményüket?
Hogy lehet, hogy a kiutalt pénzről egy alapítványnak nem kell elszámolni.

Nem kétlem, hogy a "kárpótolt" zsidók közt is vannak gazemberek, akik jogosulatlanul kérnek kárpótlást, vagy ezekből a pénzekből súlyos milliókat lopnak el, ahogy azt sem kétlem, hogy az ilyen jóvátételeket is érdemes ésszerű mederbe terelni (én is döbbenten olvastam a chicagoi perben a MÁV ellen követelt jóvátétel hírét) de magát a felelősséget elhárítani, arra hivatkozni, hogy akkor még nem is éltem, a kárpótlásnak nem a milyenségét, hanem a puszta létét kérdőjelezni meg... nos maradjunk annyiban, hogy nagy tévedés.
Így ebben a formában nem tudom támogatni ezt a peticiót.

Tisztelettel:

Csongorbela