A közoktatásért!

Norbi bá

/ #120 Gondoskodás

2013-01-20 16:16

Többen említették a kollégák közül, hogy a fenntartó (most az állam) arra bazíroz, hogy a pedagógus majd úgyis megcsinálja a gyerekek miatt, a kíséréseket, felkészítéseket, stb ingyen.
És valljuk be az sajnos így is van! Zsófika olyan szépen megtanulta azt a verset, nehogy már azért ne tudja elmondani az X műsorban, mert én nem kísérem el..... merthogy nekem ezt soha senki nem fizeti ki!
Lacika olyan klasszul ugrik távol, hogy megérdemli, hogy a megyei bajnokságon ott legyen! És ha én nem kísérem el......
Bécike egy zseni nyelvből/informatikából, nehogy már azért ne fejlődjön jobban, mert én nem kapok pénzt azért az óráért, amit pluszban tartok neki, hogy mégjobb lehessen, felnőtten megállja a helyét!
Katika családi problémákkal küzd, épp most akarná kiönteni a lelkét! Rég "lejártam"! Kabátban sapkában vagyok indulnék, mert a vonat sem vár! (Demjén óta tudjuk! :) )Sapka le, kabát le, "mesélj Katikám"!
És még hosszan sorolhatnám...... amiket amúgy végzünk! Amire hol azt mondják: "belefér a 40 órába", hol azt, hogy "senki sem kötelezi magukat erre!"
Ezeket betartva, gondolom én lennék az első (bár technikailag még tépelődöm a mikéntjén! :) ). aki szemen köpné önmagát!
De ez nem változtat azon, hogy az elvárások megvannak és természetesek, ellentétben a megbecsüléssel és honorálással!!
Azaz aközött kell dönteni, emberek vagyunk-e vagy állami alkalmazottak! Valamint aközött is, hogy meddig lehetünk "emberek", anélkül, hogy hóvégén konkrétan mi éhezzünk!
És ez nem mindig könnyű!! :(