Tiltakozás a botrányosan állatellenes jogszabályok ellen

PZs.

/ #10 A helyzet lassan kezelhetetlenné válik...

2013-01-15 13:00

"A kecskeméti Menhely az Állatokért Alapítvány közli a lakossággal, hogy a Menhely megtelt. Több kutyát nem tudunk fogadni, az állat-egészségügyi jogszabályoktól nem térhetünk el. A januárban életbe lépett, a kutyák egyedi azonosítóval, mikrochippel történő ellátásának kötelezettsége és annak elmulasztása esetén, pénzbüntetéssel való sujtása kapcsán megjelent tájékoztatásokat és tudósításokat követően körzetünkben rendkívüli mértékben megnőtt a kóbor ebek száma.

Alapítványunkat naponta többen keresik meg azzal, hogy fogadjuk be kutyáikat, mert különben szabadon engedik. Ebrendészetünk már képtelen kezelni azt a mennyiségű bejelentést, amelyet naponta kapunk a kóbor talált ebekről. A környezetünkben lévő menhelyekkel folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, azonban azoknál is telt ház van. A helyzet lassan kezelhetetlenné válik."

http://www.kecskemet.hu/?r=701&c=21063

"úgy döntöttünk, hogy januárban rendkívüli ingyenes chipezési akciót tartunk, bízva abban, hogy ezzel az örökbefogadások száma megnő és helyek szabadulnak fel helyek a többi kóbor eb számára."

MIÉRT AZ ÁLLATVÉDŐKKEL, ÁLLATBARÁTOKKAL FIZETTETI MEG AZ ÁLLAM A KORSZERŰ ÁLLATVÉDELEM KÖLTSÉGEIT, MIKÖZBEN MAGA AZ ÖNKORMÁNYZATOKON KERESZTÜL A SINTÉR(TELEP)EKET FINANSZIROZZA?!

A botrányosan működő budapesti sintértelep pl. évente több mint 300 millió forintot kap a Fővárosi Önkormányzattól...