A közoktatásért!

magyaranya

/ #72 És semmi új ...

2013-01-13 22:35

Kedves Kollégák, Szülőtársak!
Én 1997-ben hagytam ott a közalkalmazotti pedagógus pályát, amikor elegem lett abból, hogy A osztály szülői másolják szívességből B osztály dolgozatát, és viszont. Pedig a maihoz képest mennyivel jobbnak tűnik a helyzet.
Mert tényleg lehet fűtetlen, üres teremben, kabáton ülve is tanítani, csak az a kérdés, hogy érdemes-e? Főleg Európa (statisztikailag még mindig) jobbik felében, 2013-ban, miközben (elvben) varázsolunk az interaktív táblán, hogy a kis drágák ne unják az órát, hiszen otthon több interakcióhoz szoktak.
Mérhetetlenül fel vagyok háborodva mindazon, ami ebben az országban folyik, és nem is tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek (inkább sírok), amikor volt diákjaimmal összefutva arra a kérdésükre kell válaszolnom, hogy: "Na és ti? Maradtok?" DE legalább büszke lehetek magamra, hogy angoltanciként jól végeztem a dolgom, mert ők viszont megállják a helyüket...
És ehhez nem szeretnék már semmit sem hozzáfűzni, mert ha ez így megy tovább, tényleg fölösleges az iskola (is), mert nem lesz gyerek! Majd járnak a nyugat-európai szórványmagyarok hétvégi iskolájába, esetleg még 2 generációt is ki lehet így húzni, aztán vége.
És tényleg nagyon messze van még 2014.