Mondj nemet a Klubrádió megszüntetésére

Sas

/ #5514 devand13@gmail.com

2012-12-22 12:11

A KLUBRÁDIÓ, amely kétségtelenül a baloldali érzelműek rádiója, mégis egy egységben testesíti meg az igazi KÖZSZOLGÁLATOT, mivel különösen híranyagaiban szinte tételesen felsorol mindent, ami a lakosságot érdekelheti.
A KLUBRÁDIÓ ezen kívül kulturális és egyéb közkeletű témákkal foglalkozik, amely nemcsak érdekesek, hanem tanulságosak is és ezért talán mindenkinek ajánlható, aki nyitott füllel hallgat meg új információkat, amelyekből fejlesztheti nemcsak tájékozottságát, hanem teljesen új ismeretek birtokába is juthat. A műsorok legnagyobb része ilyen.
A politikai jellegű "megbeszéljük" és más típusú fórum műsoraiban megszólaltatják az ellenkező véleménnyel rendelkezőket is, amely sajnos más rádiócsatornákon, különösen és nem eléggé elítélhetően már nem található meg az adófizetők millióinak pénzén működtetett közmédiákban.
Sajnos a KLUBRÁDIÓT csak egy korlátozott számú, de szerencsére egyre növekvő hallgatóság élvezheti, de már hosszú idők óta csak "ideiglenesen"
A kormány kiszorító politikájának és a kormányfő által közvetlenül irányított Média Tanács áldásos tevékenysége miatt a több, mint húsz éve megszerzett demokrácia lehetőségének teljes megcsúfolása mellett olyan elnyomó és irányított, de a közvélemény tudta nélküli irányelveket fogalmazott meg, amely ugyan nem írásos utasítások útján, de eredményében olyan helyzetet teremtett, hogy mondván "aki ezt a rádiót hallgatja, az nem lehet nemzeti!"
Ez különösen visszacseng a jelenlegi kormányfő 2002-es Testnevelési Főiskolán elmondott híres, hírhedt beszédében, amely közvetlenül a váratlan parlamenti választások elvesztése generált, mondván "a haza nem lehet ellenzékben" Ezt kibontván, a jelenleg megszerzett kétharmados parlamenti többség birtokában, amely tulajdonképpen csak a szavazók 52 %-os többségét jelentette, nem kíván élni azzal a lehetőséggel, hogy igazi reformokat hozzon létre, csupán arra törekszik, hogy totális hatalma birtokában mindenkit eltaposson, aki más hangon szólal meg, mint amelyet ő személyesen vezényel.
A magyar népből a legrosszabb zsigeri, történelmi, szinte tudat alatti érzékeny pontjaival játszik, amely bármely pillanatban egy tisztán populista és demagóg vezérszónoklat után be tud indulni, amely során az emberekben automatikusan generálódik az az ellenségkép, amely úgymond a "nemzetet veszélyezteti" Ennek most éppen és ebben a kiemelt tárgykörben a célpontja a KLUBRÁDIÓ.
Nagyon jellemző, hogy éppen a KLUBRÁDIÓ vonzotta magához mindazokat a szakmában legkiválóbb munkatársakat, akik a maguk intelligens módján nem kívánnak a kormány stílusában válaszolni a demokrácia leple alatt végbemenő elképesztő hazugságokra és csúsztatásokra, hanem az ész és a természetes emberi értelem hangján próbálják a hallgatóság figyelmét az összefüggésekre irányítani.
Sajnos, mint említettem a fenti körülmények és a rádió folyamatos anyagi nehézségei, amelyet a komplex elnyomó irányítás kényszerített a média erre az igen fontos területére, a lakosság számának csak egy kicsiny százalékára elérhetőek. Szerintem, ha a másik oldal, -amely számomra alapvetően mint szándékosan generált "másik oldal" nem létezik, hiszen egy nemzet vagyunk,- csak úgy próbaképpen egy hétig hallgatná a KLUBRÁDIÓT rájönne arra, hogy eddig mennyit veszített. Persze, akik a balhét, az örökös bűnbakkeresést és az ádáz személykekéseket kívánja hallgatni, az nagy választékban magáévá teheti a kormány által bőségesen dotált más csatornákat, amelyektől okosabb, tájékozottabb ugyan nem lesz, de levezetheti saját szorongásait, dühét, amelyet magánéletbeli, vagy munkahelyi stressz helyzetek hozhatnak többek között létre létre.
A saját megfogalmazásom szerint ez nagyon hasonlít ahhoz a helyzethez(ilyen a történelem során soknál több is volt), hogy egy ország,vagy kisebb egység rossz helyzete miatt az akkori és ottani uralkodó a kisebbség ellen fordított és a néptömegben keletkezett feszültségeket ezzel kívánta megoldani.
Ez egy régi recept, amelyet sajnos egy XXI. század Magyarországában, az Európai Unió és a NATO tagjaként egy mások szavát meghallani nem akaró autokratikus kormány, sőt inkább annak feje ismét elővett a történelem rosszízű és veszélyes gyűjteményéből! Most nincsenek törökök, Habsburgok, a fasiszta Németország, vagy a mindent elnyelő kommunista Szovjetunió...és mégis ez a kis országban sikerült darabokra törni az a megvalósítandó egységet, amelynek most egyik célpontja, mint reprezentatív képviselője a KLUBRÁDIÓ.
Kíváncsi vagyok és nagyon várom azt a pillanatot, amikor a demokratikus világot képviselő Egyesült Államok végre tüzetesebben fog foglalkozni Közép-Kelet Európa ezen gyújtópontjával(ugyanis a történelmi példák szerint ez vírusként terjedhet..), ahol egy miniszterelnök még azt is meg merte tenni, hogy az USA külügyminiszterének, Hlllary Clintonnak azt ígérte nyilvánosan, hogy mindent megtesz a KLUBRÁDIÓ fennmaradásával kapcsolatban.

Tényleg majdnem megtette, amit ígért: mindent megtett - közben a Média Tanács állandó, kormánytól való függetlenségére hivatkozva - hogy a KLUBRÁDIÓ-val kapcsolatosan mindent elkövetett, hogy az ne működhessen, azaz majdnem működhessen! Miért is teszi mindezt? Azért mert fél, hogy az emberek, akik ezt a rádiót hallgatják elkezdenek gondolkozni. A KLUBRÁDIÓ témái nem arra sarkallják a hallgatókat, hogy ne hallgassák a többi médiát, hanem arra ösztönöz, hogy "nézz utána, tájékozódj, hasonlítsd összes, használd az agyadat és hasonlókat" Ez igen nagy veszély egy népbutító vezetés számára, amelynek hazugságait és csúsztatásait ezen rádiócsatorna nem egy ellentétes demagógiával kívánja ellensúlyozni, hanem az értelmi meggyőzés útját választja és arra készteti az embereket, hogy induljanak el a kézzel fogható tények felkutatásában, amelyek majd igazolni fogják a KLUBRÁDIÓ hitelességét.
Tegyünk meg mindent, akár nemzetközi segítséggel is, hogy egy igazi magyar rádiócsatorna megmaradjon, amely nem ellenzéki, hanem éppen olyan magyar, mint a többi médiacsatorna, csak éppen a tények és nem a hazugság útján próbál eljutni az igaz emberi értelemhez.