Mondj nemet a felsőoktatás szétverésére!

bandeexoft

/ #25 Tanulni kellene, nem hőzöngeni!

2012-12-11 12:27

Tisztelt hozzászólók!
Úgy látom, hogy hozzászólásom igen komoly vitát kavart itt...
Ez így nagyon jó!
DE...

Először is!
Hogy egyértelmű legyen, azaz azért, hogy NE PÉLDÁLÓZZANAK nekem itt senki semmiféle ilyesmivel:
"Nekem van kettő, 22 és 24 évesek, meg egy csomó barát", szóval leszögezem, hogy nekem is van gyermekem, nem is egy, sőt az egyik lányom elsőéves egyetemista. ő IS IS DIÁKHITELBŐL TANUL!!!

Másodszor!
Jó lenne kicsit utánaolvasni a DIÁKHITEL 2 feltételeinek, mielőtt hülyeségeket állítanának. Akkor kell a diákhitelt visszafizetni, amikor munkája lesz az illetőnek. Azaz, ha befejezi a főiskolát, és netán nem kap néhány évig munkát (amit nagyon kétlek, ha megfelelő és nem "divatos", azaz "jól keresek majd" szakmát választott) akkor is csak akkor kell fizetni, amikor munkája lesz.
Tessék tájékozódni!
Azaz ne riogassák itt az embereket azzal, hogy milliós tartozásai lesznek, mire a főiskolát elvégzi!

Harmadszor!
Nem bűn az, ha valaki diplomát akar! Egyáltalán nem! De, ha valaki azért akar "ingyen" diplomát, hogy azzal majd külföldön jól megszedje magát (lásd a végzett orvosok nagy része), akkor az bizony bűn! NE AZ ÉN PÉNZEMEN (AZAZ A BEFIZETETT ADÓMBÓL) képezze magát, csak azért hogy neki jó legyen!
És itt most a "röghöz kötöttség" ellen érvelőknek is szól! NEM KELL VÁLLALNI A RÖGHÖZ KÖTÖTTSÉGET! DE HA NEM VÁLLALJA, AKKOR VISZONT NE AZ ÉN PÉNZEMEN TANULJON! Ez ilyen egyszerű!

Negyedszer!
Itt egy hozzászóló, egy lázító idézete: "Az egy dolog, hogy az ország nem akar az oktatásra költeni, és e miatt csak a gazdagok kiváltsága lehet"
Ki mondott ilyet, hogy csak a gazdagok kiváltsága lehet? Tessék kérem tájékozódni!
Ki mondott itt olyat, hogy nem akar az ország az oktatásra költeni?
CSAK hogy egyértelmű legyen! Vajon ki finanszírozza pl. a diákhitel kamatait? Ki finanszírozza a fél állami támogatottságot? (kibővítve jóval több főre, mint amit eddig elképzeltek)

Szóval! Értelmetlen e felesleges úszítgatás, és direkt félretájékoztatás!!!