A választói összefogást támogató nyilatkozat

HCsilla

/ #185 Az aláírás kevés!!!

2012-11-09 07:28

Pénzügyi intelligencia oktató vagyok, végzettségem szerint közgazdász, létezésem szerint vállalkozó. Mindegyik minőségemben azt látom, hogy ez, ami ma Magyarországon folyik, kizárólag egy célt szolgál: a hatalmon lévők saját zsebeinek megtömését - akér azon az áron is, hogy az gyerekeink jövőjét élik fel.

Ezzel pedig felébresztették bennem az anyatigrist: nem a haza üdvére, hanem azért, mert én akartam, szültem három gyereket, akiket a magam felelősségéből és tehervállaló képességéből akarok felnevelni. Szilárdan hittem eddig ugyanis abban, hogy ez a magam képességéből, hajlandóságából menni fog. Méga gyerekeimnek is ezt tanítottam, mert úgy gondoltam, nem kell elmenniük több száz, vagy ezer km távolságba azért, hogy normális életet élhessenek. Nos, ez a hitem alapjaiban ingott meg az elmúlt két évben...

Vádolom a jelenlegi kormányt, a FIDESZ-t és elsősorban az egyszemélyi pukkancsdiktatúráról álmodozó Orbán Viktort, hogy a családokat kényszerít arra, hogy elszakadjanak egymástól - pusztán azért, mert nem tudnak itt boldogulni, szemben minden kormányzati PR-lózunggal.

Vádolom a jelenlegi kormányt, a FIDESZ-t és elsősorban az egyszemélyi pukkancsdiktatúráról álmodozó Orbán Viktort, hogy tönkreteszi a gyerekeim minden esélyét arra, hogy normális iskolában, normális, felelősségteljes magyar állampolgár váljék belőlük - nem pedig ideológiailag hű alattvaló.

Vádolom a jelenlegi kormányt, a FIDESZ-t és elsősorban az egyszemélyi pukkancsdiktatúráról álmodozó Orbán Viktort, hogy elveszi a maradék esélyét is a társadalmi mobilitásnak, amikor egyre többféle módon zárja el fiatalok tömegei előtt a felsőoktatásba jutás lehetőségét, de akár a középfokú oktatásban is a pályaválasztás szabad lehetőségét azzal, hogy szűkíti a gimnáziumi sé szakközépiskolai keretszámokat.

Vádolom a jelenlegi kormányt, a FIDESZ-t és elsősorban az egyszemélyi pukkancsdiktatúráról álmodozó Orbán Viktort, hogy gazdasági döntéseivel tönkreteszi az országnak nem csak a jövőjét, de már a jelenét is, ezzel elvéve a lehetőségét is annak, hogy a következő nemzedék itt keresse a személyes boldogulását.

Vádolom a jelenlegi kormányt, a FIDESZ-t és elsősorban az egyszemélyi pukkancsdiktatúráról álmodozó Orbán Viktort, hogy beleavatkozik a családok kizárólagos felelősségébe tartozó nevelési kérdésekbe, és alattomos, sunyi módon szivárog be a családok mindennapi életébe az egész napos iskolával, a megfélelmítéssel, az anyagi lehetőségek drasztikus szűkítésével.

Vádolom a jelenlegi kormányt, a FIDESZ-t és elsősorban az egyszemélyi pukkancsdiktatúráról álmodozó Orbán Viktort, hogy folyamatosan, reggel, délben, este a képünkbe hazudnak, össznépi sikerként és közérdekként eladva egy szűk kör folyamatos gadagodását állami pénzekből.

És végül vádolom a jelenlegi kormányt, a FIDESZ-t és elsősorban az egyszemélyi pukkancsdiktatúráról álmodozó Orbán Viktort, hogy tönkreteszik a gyerekeim jövőjét.

Hát nem! El a kezekkel a gyerekeimtől!

Ezért fogok mindent megtenni a választásokig elkövetkező maradék időben. Ezért fogok nem csak aláírni minden tiltakozást, hanem szervezni is az olyan lehetőségeket, amelyek lehetővé teszik másoknak is azt, hogy

- végre tisztában legyenek azzal, mi történik velük
- ők maguk is hangot tudjanak adni elégedetlenségüknek.

Vagyis azt szeretném, ha az itt aláíró támogatók is hasonlóan tennének. Mert nem elég az aláírás. "Tenni, tenni kell!"