Mentsük meg a GYULAI KOLBÁSZT!

kevin

/ #42

2012-10-10 20:00

Nos én aztán igazán nem vagyok az a fórumozós, Facebookra posztolgatós fajta, de most muszáj hozzászólnom.
GYULAI VAGYOK, DE NEM fogom aláírni a petíciót, ahogy az ismerőseimnek sem fogok róla szólni legfőképpen a következő dolog miatt.
EU süllyesztő...? Brüsszel nem engedi...? Miért nem lehetett, valami értelmesebb, semleges, nem EU ellenes és nem uszító szélsőjobbos, illetve vitakeltő és mást hibáztató leírást adni?!
Néhány kommentár pedig még ezt a gyenge színvonalat sem éri el. Olyan jó, hogy Magyarországon mindenki ért mindenhez, de végül is igazán semmihez. Közgazdasági tudás nélkül ne próbáljatok már meg a gazdasági problémákra megoldást keresni, kérlek, mert csak az lesz belőle, hogy hatalmas badarságot írtok. (Akinek nem inge...) Enélkül is le lehet írni teljes egészében egy véleményt. Nem szeretnék reagálni konkrét hozzászólásokra, de Magyarország NETTÓ BEFIZETŐje az EU-nak. Ami annyit jelent, hogy több pénzt kapunk, mint amennyit befizetünk. Ez azért éri meg nyugatnak, mert Európa csak egységes, és erős gazdasággal maradhat versenyképes, nem pedig országonként. Ezen kívül "Brüsszel" a kelleténél még kevesebbet is ír elő, de tény, hogy vannak szabályozások, ami alól még Magyarország sem bújhat ki. De az felháborító butaság, hogy emiatt ne lehetne megmenteni egy gyárat. Ez csak is az országon belüliek miatt lehet. Azok a hozzászólók, akik cigányoznak, és a politikusokat szidják csak magukat minősítik.
Én egy ideje Németországban élek, és látom a különbséget. Nem a bérekről beszélek, hanem az emberek felfogásáról, és hozzáállásáról. Nem szeretném részletezni, de szerintem ebben a tekintetben vagyunk leginkább lemaradva.
Mások kritizálása, és okoskodás helyett inkább tenni kellene, és tanulni, szélesíteni a látókört!
Persze én is szeretem a gyulai kolbászt, úgyhogy sajnálnám, ha nem lenne többet.