Legyen választható a jelenleg még kötelező védőoltás


Vendég

/ #8 biztonságos védőoltások?

2012-10-10 08:48

Biztonságos védőoltások???? Tudta ön ezt?

Amit az oltásokról nem tudunk:
A gyógyszerbiztonsági követelményeknek megfelelően jogosan feltételezzük, hogy a kötelező védőoltások - ahogy nevükben is jelzik, gyermekeink védelmét szolgálják. Azonban a vakcinák gyógyszerbiztonsági vizsgálatának szerves részét adó farmakokinetikai tulajdonságok értékelése az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) hatályos jogszabályos előírásai szerint nem előírt. Már csak azért is döbbenetes számomra e tény, ki felesküdött a magyar nép egészségprevenciójára, mert a farmakokinetikai kedvezőtlen tulajdonságok a gyógyszerfejlesztések leállítását eredményezhetnék..... mivel a késztermék megsérti a NIL NOCERE (ne árts) alapelvét.

Nézzük meg közelebbről, mit jelent e fogalom: farmakokinetika?

Görög eredetű kifejezés: pharmacon-gyógyszer, kinetikos-mozgásba hoz.

A farmakokinetika a gyógyszertan azon szakága, amely a szervezetbe bejuttatott gyógyszerek szervezeten belüli sorsát vizsgálja, vagyis leírja a gyógyszerek szervezeten belüli mozgását. A gyakorlatban ez a tudományterület elsősorban a gyógyszerek hatóanyagaival foglalkozik, leírhatja azonban más a szervezetbe bejuttatott anyagok sorsát is (pl tápanyagok, metabolitok (anyagcsere termékek) hormonok és mérgek (oltásoknál: segédanyagok is).

A farmakokinetika területén belül 4 nagy csoportot vizsgálnak (4 M), ezek:
1. Abszorpció: a szer bejutása a szervezetbe, a felszívódás.
2. Disztribúció: a szer megoszlása a szervezet szöveteiben és folyadéktereiben.
3. Metabolizáció: során a szervezet bontja és átalakítja a szert és annak származékait.
4. Exkréció, Clearence: a gyógyszerek és származékaik kiválasztása (a metabolizmussal együtt),
az elimináció (kiürítődés) része.

Megtörténik, hogy egyes gyógyszerek vagy származékaik irreverzibilisen (azaz visszafordíthatatlanul) akkumulálódnak (azaz felhalmozódnak) a szervezetben.
A 4 kinetikai történés befolyásolja a szervezetben a gyógyszermozgást és a gyógyszerszintet, és ez alapjaiban határozza meg a gyógyszer hatékonyságát és aktivitását, azaz mikor milyen dózisban kell beadni, ismételni. Ezen ok miatt a farmakodinámiás vizsgálatok (ahogy a szer hat a szervezetre) és a farmakokinetikai vizsgálatok (ahogy a szervezet hat a gyógyszerre) szoros együttértelmezésben adják a gyógyszerbiztonságot (farmakológia: farmakodinámia, farmakokinetika, preklinikai vizsgálatok).

http://www.univet.hu/units/gyogyszertan/Eloadasok/magyarl5&6vegleges.pdf


Az INFANRISK IPV HIB (2. 4. 18 hónapos korban) vakcinán, a következő olvasható:

„5.2. a farmakokinetikai vizsgálatok értékelése nem előírt vakcinák esetében”
„5.3. preklinikai vizsgálatok nem értelmezhetőek”



A „Gyógyszártalmak, gyógyszerbiztonság” c. előadásban (dr. Lehel Gábor) olvashatjuk:

„ ...azonos szakmai szabályok: toxikológiai, farmakológiai, farmakokinetikai, környezetvédelmi szempontból.....preklinikai viszgálatok: biztonságfarmakológiai vizsgálatok:
- nem várt funkcionális mellékhatások
- toxikológiai vizsgálatok
- humán fogyasztók esetében: farmakokinetika: felszívódás, eloszlás, metabolizmus, kiválasztódás, plazmaszövet fehérje kötődés és metabolitok, maradványanyagok (állateüben mivel mi emberek fogyasztjuk)
- környezet toxikológia „
http://www.univet.hu/sc1/feltoltott/342_1206615826.pdf



Az oltások, melyeket gyermekeinkbe fecskendeznek, ezzel a vizsgálattal kell rendelkezzenek:

„5.1. farmakodinámiás vizsgálat”

Nézzük, dr Lakner milyen összefüggésekben tárgyalja a farmakodinámiás és farmakokinetikai összefüggésrendszert:

„ A gyógyszerek sorsa a szervezetben”
http://members.iif.hu/lakner/download/cikkek/eu-foisk-ea/Lakner_PK-PD.pdf
1. gyógyszerészeti fázis: a hatóanyag felszabadulása a gyógyszerformulából (szétesés, kioldódás).
2. Farmakokinetikai fázis: (4M) : felszívódás, megoszlás, lebomlás, kiürülés
3. farmakodinamikai fázis. klinikai hatás, mellékhatás, toxikus hatás”

Ez azért bíztató. Ám, a teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy a farmakokinetika foglalkozik a gyógyszerek szervezeten belüli sorsával, a farmakodinámia a gyógyszerre adott választ méri, vakcinák esetében az oltóanyagra (elölt vagy gyengített kórokozó) kifejtett immunválaszt. Ez természetesen közel 85%os, ám ne felejtsük el a vakcinák segédanyagait, amelyekhez kötik a kórokozókat.... melyek gyakran erősen allergén vagy allergiát fokozó anyagok. Nézzük említett csecsemőoltás segédanyaglistáját:

- polyszorbát 80
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16400901 ezen tanulmányban a nem immunulógiás érzékenységi hajlamot vizsgálják a poliszorbát 80-ra, amely nem csak oltásokban hanem élelmiszerekben is erősen használatos. Eredményeként bebizonyították, az anfilaxiás sokk (halálos allergiás sokk) és minden egyéb anyagra a polyszorbát 80 nevű oldószer egyértelműen növeli a nem immunológiai eredetű érzékenységet, azaz: miért vagyunk allergiásak szinte mindenre?
http://www.naturalnews.com/033406_vaccines_polysorbate_80.html


- nehézfémek származékei (hg) vagy alumínium sók (említett oltásban alumínium
sók, influenza oltásban hg származék)
- formaldehid
- http://naturahirek.hu/betiltott-rakkelto-vegyszer-a-csecsemokori-kotelezo-vedooltasokban/
- neomicin szulfát, polimixin szulfát :immuno és neurotoxinok...azaz mérgező anyagok. Ezek szervezeten belüli sorsával, azaz mi történik velük....hol szívódnak fel, mihez kötődnek, hogy oszlanak el, mit károsítanak....ürülnek e...már senki sem foglalkozik, mert nem előírás. http://naturahirek.hu/a-gyermekek-agyat-megtamadjak-az-oltoanyagok-azonban-a-szuloket-arra-osztonzik-hogy-hagyjak-figyelmen-kivul-a-tuneteket-es-nyugtassakmeg-a-csecsemoket-amikor-sirnak/
-
- Az is már külföldi tanulmányokban bizonyított hogy a vakcina sok esetben megbetegít (ez állatgyógyászatban elismert tény), sőt a beoltott gyermekek akár 5x gyakrabban betegednek meg be nem oltott társaiknál.
- http://naturahirek.hu/a-beoltott-gyerekek-akar-500-kal-tobbet-betegek-mint-oltatlan-tarsaik/

Az innovatív gyógyszerek kutatására irányuló technikai platform gyógyszerhatásossági munkértekezletén, egy gyógyszergyár farmakológiai és gyógyszerbiztonsági főosztályának előadásából:
http://www.magyosz.org/innovacio/dokumentumok/Tihanyi_Karoly.pdf

„...a génekben és fehérjékben végbemenő változások nem feltétlenül tükrözik a biológiai funkciók változásait, így nehéz azonosítani a mechanizmusokat, nehéz az okokat megállapítani és kezelni amennyiben a technikákat önmagukban használjuk... Modern Drug Discovery, 2004 aug p 34-38

A modern gyógyszerkutatás 3 biológiai lába:
1. farmakodinámia (hatásosság)
2. nemkívánt hatások: toxicologia
3. jelenlét a biológiai téridőben (farmakokinetika – modellez és predictál – azaz előre jelez),

„a kinetikai hátterű kihullások száma csökkenthető, a farmakokinetikai vizsgálatok és biomarkerek felállításával”

...... kihullás? Az a pár százalék, aki lebetegszik, esetleg lebénul vagy belehal az oltásba?....

No comment... - MMR, 15.hó és 11 éves kor:
http://naturahirek.hu/az-mmr-oltas-gyermekeket-olt-meg-belgiumban/
http://naturahirek.hu/megdobbento-olasz-birosagi-eredmenynek-az-mmr-oltoanyag-autizmust-okoz/
- Gyermekbénulás: 2002 óta hazánk mentesnek nyilváníttatott ezen betegségtől. 3 hónapos korban mégis oltanak. http://naturahirek.hu/a-gyermekbenulas-lekuzdese-a-novenyvedoszerek-eltunesenek-es-nem-a-polio-vedooltasnak-tulajdonithato/

Na ez már elgondolkoztatott. Rákerestem, a következő kifejezésekre, összefüggéseket keresve:

Farmakokinetika, farmakodinámia, preklinikai vizsgálat, gyógyszerbiztonság

- Dr Vereczkei László: Farmakokinetikai és metabolizmus vizsgálatok jelentősége gyógyszerbiztonságban (7. előadás) http://www.magyosz.org/innovacio/dokumentumok/osszefoglalo.pdf

- http://www.cyclolab.hu/elearning/gyogyszereszeti_alakalmazas_Sule_2012.pdf

(5.o.) alapfogalmak, farmakokinetika: a gyógyszer sorsa a szervezeten belül: felszabadulás (Liberation), felszívódás (Absorption), eloszlás (Distribution), lebomlás (Metabolizm), kiválasztás (Elimination) , biol.válasz (Response)...ismerős, ez utolsóval kiegészül, de beilleszthetjük a „jelenlét a biológiai téridőben kifejezéshez, azaz biológiai válasz a szervezetbe bekerült komplex(!) oltóanyag formulára. Amilyen vizsgálat nem előírt, oltások esetében.....
A 11.o-on olvashatjuk ismét: elhaló gyógyszerfejlesztések: FARMAKOKINETIKAI háttér!!! Mert ez azt is megmutathatná, hogy mi történik odabent, előre jelezné a toxicitást (azonnali, 1.2.és 3. fázisú elhúzódó akár kumulativ toxicicást) is vizsgálva... meg arra is rávilágíthatna, szükség van e egyébként védőoltásokkal stimulálni a gyermek (fejletlen) immunrendszerét: http://naturahirek.hu/az-oltas-szuksegessegenek-alapelmelete-vegleg-osszeomlott/
http://www.univet.hu/sc1/feltoltott/342_1269440542.pdf (A gyógyszerbiztonság feladata és vizsgálati módszerei)

Gyógyszerártalmak mechanizmusai és típusai:

A gyógyszertoxicitás kialakulása:
ha a gyógyszer valamennyi hatása egyetlen célreceptoron keresztül valósul meg, a gyógyszer specifikus. Minél inkább sejttípus specifikus a gyógyszer céljául szolgáló receptor megoszlása a szövetekben, annál szelektívebb a gyógyszer. A gyógyszer szelektivitása és specifikussága befolyásolja az ártalmas hatások kialakulását. A gyógyszer toxikussá válhat:
-genetikai prediszpozició : ez azt jelenti, már kialakult öröklött hajlam van bizonyos anyagok intolerálására, DNS mutációk követeztében. Civilizációnk vegyszerei, élelmiszeripara, sőt gyógyszeripara, nehézfém telítettsége mind mint lehetséges mutagén faktor van jelen életünkben, transzgenerációkon keresztül.
Példa: A higany felelős elsősorban a második generáción (gyermekeinken) tapasztalt viselkedés-zavarokért, a stresszhelyzetben fellépő cselekvésképtelenségért, tanulási nehézségekért. Az ólom is befolyásolja a közérzetet, itt is az agy és a központi idegrendszer szenved kárt. Az Amerikai Tudományos Akadémia szerint: " ha ólomból kicsiny mennyiségek, de hosszú időn keresztül jutnak a szervezetbe, akkor ez hatással van a viselkedésre. Ez a lappangó hatás 2 formában jelentkezhet: a szellemi képességek csökkenésében és a krónikus hiperaktivitásban". Az influenza oltás a mai napig higanyvegyületet tartalmaz....

- nem szelektív hatás esetén. Jelen esetben a vakcina formulájának komplex realitása, a hordozóanyagokkal, a szelektív hatást gyengíti.
- Maradéktalanul egyetlen gyógyszer sem specifikus, van on-target (elsődleges) és off target (másodlagos, nem megfelelő) hatás, ez lehet ártalmas hatás... toxikus metabolitok képződése, ártalmas immunválasz (10%anaphylaxia (halált okozó sokk), többi: ismételt adagoláskor, allergiák), vagy autoimmunitás.
http://naturahirek.hu/vedooltasok-elkerulhetetlenul-autoimmun-betegsegeket-okoznak-plos-tanulmany/
http://naturahirek.hu/szeptemberben-diktaljak-az-iskolasokba-a-hepatitis-mereginjekciot-lehet-nemet-is-mondani/

Most nézzük, csecsemők és kisgyermekek esetén mit mond a gyógyszerbiztonság és miért:http://members.iif.hu/lakner/download/cikkek/kvk/KVK_LaknerG.pdf

- 30.o: a gyógyszerválasz farmakokinetikai fázisa: ...a gyógyszerfejlesztés során leállási kritérium a kedvezőtlen farmakokinetikai sajátosság...(!!!)

- 17.4. a gyermekkor klinikai farmakologiája (40.o):

1. Felszívódás: orális bizonytalan (lassú ürülés)
2. Eloszlás: vízterek a felnőttekre jellemző értékeket kisiskoláskorra érik el, zsírtartalom az életkor előrehaladtával nő a test víztartalma csökken,
3.. fehérjekötés: a kötőfehérjék éretlensége miatt a szabad gyógyszerfrakció az újszülöttekben magas (ehhez kötődnek a vakcina anyagai), a bilirubin és a gyógyszerek vetélkednek a kötőhelyekért, szulfonamidok és ceftriaxon alkamazása a leszorításos farmakokinetikai reakciók miatt leghamarább 3-6 hónapos korban merülhet fel, vér-agy gát újszülöttkori éretlensége miatt fokozott a kpi idegrendszeri penetráció.
4. Metabolizmus: a máj mérete, véráramlása és metabolikus kapacitása az életkorral nő. Születéskor számos anyagcsereút éretlen, s ez metabolikus kerülőutakat vagy toxikus metabolitok felszaporodását eredményezi.
5. Kiválasztás. A vese kiválasztó folyamatai születéskor még éretlenek. Teljes kifejlődés legkésőbb 2-3 éves korig fejeződik be. A máj és vese fejlődés miatt a 2-3 éves korban testtömegre tekintve meghaladja a felnőttkori clearence értéket..
A gyógyszerválasz farmakodinámiás fázisát az életkor befolyásolja!

Csak felteszek egy kérdést: amennyiben ennyire sérülékenyek a kis gyermekek, miért nem kötelező farmakokinetikai vizsgálatot elvégezni azokra az anyagokra amelyeket belefecskendeznek a fejletlen szervezetbe, főleg mivel Mo-on még születéskor is azonnal BCG oltást adnak? Németországban azért nincs BCG oltás, mert a tüdőbaj baktériuma olyan mutációt fejlesztett ami ezen a hagyományos BCG védőoltáson „röhög”....

Nézzük mi a hatályos jogszabály állatgyógyászati gyógyszerekre:

- Állatgyógyászati gyógyszerkészítmények(50/20006az állatgyógyászati készítményekről szóló rendelet):preklinikai követelmények:
o . farmakologiai tulajdonságok:
 1. farmakodinámiás tulajdonságok,
 2. farmakokinetikai tulajdonságok: az új hatóanyagokra vonatkozó farmakokinetikai információ ismerete klinikai összefüggésben hasznos.
2 fő célterület: 1.leíró farmakokinetika: az alapvető paraméterek értékeléséhez vezet, pl a testből való kiválasztódás, megoszlási térfogat, átlagos tartózkodási idő stb. 2. ezen paraméterek felhasználása az adagolási rendszer és plazma és szöveti koncentráció, valamint a farmakológiás, terápiás, vagy toxikus hatás összefüggéseinek vizsgálatához. A célállat fajban a farmakokinetikai vizsgálatok ahhoz szükségesek, hogy a gyógyszereket a legnagyobb hatékonysággal és biztonsággal adhassák. Az ilyen vizsgálatok hatékonyabbak nagyszámú állaton, és több információt adnak mint a klasszikus adag titrálásos vizsgálatok. Az e rendelet szerint már megvizsgált, ismert hatóanyagok esetében a fix hatóanyagkombináció farmakokinetikai vizsgálatától el lehet tekinteni, ha bizonyítható hogy a hatóanyag fix kombinációja nem változtatja meg annak farmakokinetikai tulajdonságát... (humán vakcináknál nincs farmakokinetika!?) http://www.fvm.gov.hu/doc/upload/200607/50_2006_fvm.pdf o.:51-52

Nézzük mit jelent a gyakorlatban, amennyiben egy gyógyszerkészítménynek teljes körű az elvégzett gyógyszerbiztonsági vizsgálat:
5 Farmakológiai jellemzők* (Streptils)
5.1 Farmakodinámiás tulajdonságok
Az antiszeptikus hatású 2,4-diklór-benzil-alkohol és amilmetakrezol kombinációja potencírozott antibakteriális hatást, valamint gomba- és vírusellenes hatást eredményez.
A készítmény in vivo vizsgálati eredmények alapján a következő mikroorganizmusok ellen hatásos: Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Streptococcus pyogenes, Candida albicans
A 2,4-diklór-benzil-alkoholnak helyi érzéstelenítő hatása is van.
A szopogató tabletták borkősav tartalma fokozza az antibakteriális és antivirális hatást.
A szopogató tabletta torokfájás esetén azonnali csillapító hatású.
5.2 Farmakokinetikai tulajdonságok
Szájon át történő biohasznosulási vizsgálatban kimutatták, hogy a Strepsils szopogató tabletták 2,4-diklór-benzil-alkohol és amilmetakrezol tartalma gyorsan felszabadul a tablettából, és a nyálban 3-4 percen belül eléri a maximális koncentrációt. A tabletta körülbelül 6 percen belül feloldódik, ugyanakkor a nyálban, 20-30 perccel a tabletta elszopogatása után is mérhető mennyiségű hatóanyag-koncentráció volt kimutatható.
5.3 Preklinikai biztonsági vizsgálatok eredményei
A 2,4-diklór-benzil-alkohol és amilmetakrezol akut orális toxicitása alacsony.
Naponta per os 200 és 400 mg/kg 2,4-diklór-benzil-alkohol adásakor (jóval meghaladja a maximális humán expozíciót) a vese és a máj tömege megnőtt patkányokon végzett krónikus toxicitási vizsgálatokban. A gyomor-epithelium dózisfüggő károsodását is megfigyelték. Fekélyes eróziók és nekrózisok jelentkeztek, epithelium hiperphasiával és hiperkeratózissal. Ezeknek a nem-klinikai vizsgálatoknak a klinikai alkalmazás szempontjából csekély a jelentősége.
In vitro és in vivo genetikai toxikológiai vizsgálatokban a 2,4-diklór-benzil-alkohol, illetve az amilmetakrezol nem mutatott genotoxikus hatást.
Nyúlon végzett embriotoxicitási vizsgálatokban nem mutattak ki teratogén hatást. A termékenységre illetve a peri- és postnatalis fejlődésre vonatkozó adatok nem állnak rendelkezésre.

Lássunk, alapfogalmak, összetevők, oltásokra:
Toxin = méreg. A toxin előtti előtag = mit károsíthat, több év múlva is.
Neuro = lehet agyi-, idegrendszeri szövődmény.
Immuno = immunrendszeri... Immunotoxin: Egy sejtspecifikus monoklonális antitest és egy ΄΄toxin΄΄ vagy ΄΄toxin-alkotórész olyan egyesülése, amely szelektíven hat a beteg sejtekre.
Karcinogén = rákkeltő tényező, anyag.
Poliszorbát 80: allergiát fokozó
Alu-sók, hgszármazék: lehet karcinogén, neurotoxikus
Thimerosal = Etil-higany vegyület.
Polimixin: Neurotoxin
Neomicin: Immunotoxin halálfejes minősítés, lenyelve mérgező, toxikus http://www.molar.hu/pdf/bt21250.pdf
Formaldehid: karcinogén

Jogomban áll nem-et mondani. Nem kötelezhetnek olyan szer beadására egy fejletlen kiválasztó, emésztő és immunrendszerű csecsemő esetében, akár nagyobb gyermekről is van szó, ahol az alapvető gyógyszerbiztonsági – ésszerű és logikus –előírásoknak a vakcinagyártó gyógyszervállalatok nem tesznek eleget. Nyugati szomszédainknál és igen sok országban már, a védőoltások felvételére nem kényszeríthetik a szülőket. Nekik joguk van nem-et mondani. Senkit nem akarok kiábrándítani: az új fejlesztésű oltóanyagokkal is ez a helyzet. Ha van is farmakokinetika, az értékelés nem előírt. Pedig döntő fontosságú a gyógyszerbiztonságosságban...
Ön dönt. Engedi beoltani gyermekét?
Egyszerű google keresés: farmakokinetikai tulajdonságok értékelése vakcinák esetében nem előírt.... nézze meg, ha nem hiszi.
http://www.google.hu/search?q=farmakokinetikai+tulajdons%C3%A1gok+%C3%A9rt%C3%A9kel%C3%A9se+nem+el%C5%91%C3%ADrt+vakcin%C3%A1k+eset%C3%A9ben&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a

Egészségprevenciós szakemberként és 3 gyermek édesanyjaként, határozott véleményem, hogy ameddig a vakcinagyártók és az ANTSZ nem kötelezett a farmakokinetikai tuladonságok értékelésére, központi szabályozás alapján, az oltásokat nem kell beadatnom a gyermekemnek. Miért? Mert a modern gyógyszerbiztonság alapvető kritériumának törvényben szabályozottan nem kell megfeleljen az oltóanyag, így természetesen „biztonságos”, maradandó egészségkárosodást nem okoz, mellékhatása csekély. Honnan tudják???? Ezért találkozunk azzal a jelenséggel, a fellépő komplikációk és az oltások közti evidens összefüggést nem ismerik el, tagadja a Magyar Egészségügyi Hatóság. Hisz hagyománya van. Nem gyógyszerbiztonsága. Csak mi érezzük, szülők, ez evidenciát, mert egészséges gyermekünk az oltás UTÁN lett beteg. Csak valamiért nem hiszik el nekünk. Nincs ellenvélemény? Nem is kell, a törvény is ezen az állásponton van. Hisz nem kötelezettség a gyógyszerbiztonság ?! http://video.mno.hu/embed/58406