Próbáljuk meg együtt fellendíteni az animés piacot!

mob

/ #5

2012-07-30 13:10

Örvendetes kezdeményezés, hogy egy szubkultúra szeretne magának normális forrást biztosítani a szórakozásához. Ugyanakkor azt meg kellene értenetek, hogy ha megérné ezeket a dolgokat (amiket követeltek) csinálnia egy vállalkozásnak, akkor most nem itt könyörögnétek. (Bocsánat a szóhasználat miatt.)

DVD-ben reménykedni sztem felesleges, látván pl. az Intercom vergődését az X-aktákkal. Amiért évekig könyörögtek a rajongók, azt most 80%-al olcsóbban árusították ki, mert senki sem vette az évadokat eredeti áron. Az akcióban viszont megduplázódott (ha nem megtriplázódott) az addig teljes áron eladott darabszám. Szóval mindenki szépen kivárta, míg leesnek addig az árak, aminél már megéri neki megvenni.

Ilyen veletek is könnyen előfordulhat. Itt most megígéritek, valamilyen kiadó megkockáztatja a dolgot, aztán a fele bagázs meg jól szarban hagyja a céget és vár addig, míg mélyen le nem árazzák a kiadványokat.

A TV-s helyzet sem jobb. Sajnos egy olyan rétegcsatornáról van szó, amin max olyan cégek hirdetnének, amikért éppen könyörögtök. DVD kiadó, lapárusító stb. De mivel hiányzik a tőkeerős vásárlói réteg ezért nincsenek is nagyon ilyen cégek, ergó nincs is annyi hirdető ezen a csatornán, vagyis kevés pénz jut az új műsorokra. Örülni kellene, hogy egyáltalán még van anime csatorna. Nem azon kell ábrándozni, hogy egy új, tökösebb jöjjön. Ha megérné, akkor lenne.

Ezzel a petícióval úgy kb. még 5 évet várnotok kellene. Addig esetleg megjönne a bátorsága néhány cégnek, hogy újra ebbe a piacba fektessen. De addig szerintem felesleges ezen erőlködni.