Rokkantvadászat...

LBM

/ #363 Re: Tízezren hagyták veszni a rokkantnyugdíjukat + Videó

2012-05-05 23:19

#362: 300 - Tízezren hagyták veszni a rokkantnyugdíjukat + Videó

Mennyire gusztustalan ez a cikk, meg nyilatkozat...

"Székely Ildikó hozzátette: az új minősítési rendszer attól jobb a réginél, hogy az egészségi állapot mellett figyelembe veszi a szociális körülményeket, sőt még az adott térség munkaerő-piaci helyzetét is."

Mi lenne ha az egészségi állapotot vennék figyelembe? Talán azt kéne. Munkaerőpiaci helyzetet? Mért olyan van? A munkaerőpiac annak sem ad kenyeret aki egészséges, a munkaügyi központok, meg pont tesznek az emberekre. Három hónap segély, és ha tanulni akarsz felnőtt fejjel és a munkaügyi központ segítségével, majdnem hogy kipenderítenek onnan... Munkaerőpiac?... Ugyan már... Már betegállományból is kirúghatják az embert, mert frankó az új munkatörvénykönyve...  Szabadságra nem mehetsz, de aláíratják, és beteg sem mer lenni az ember mert kirúgják. Mégis hol van Magyarországon az a munkaerőpiac ahol eltűrik a munkáltatók, hogy valaki krónikusan beteg, és ezért rendszeresen orvoshoz kell járnia, vagyis időközönként kimarad a munkából?

És hogy hisztéria? Hát olyan embereket raknak ki a rendszerből akiknek hiányzik a végtagja, meg aki annyira "nem" beteg, hogy a munkábaállást már meg sem éri... Gusztustalan, gátlástalan, embertelen, és még cinikus is. Az ilyet beültetném egy napra a vizsgálóbizottsághoz figyelőnek, mert lehet hogy papíron valami így néz ki, de személyesen már nem...

Arra is kíváncsi lennék, hogy mégis kik rakják össze a betegségek %-os megállapítását? Mert én úgy elképzelem, hogy leültek és kigondolták:

"áh! Mankóval jár? Attól még ülőmunkát biztos, hogy tud végezni. Nem rokkant. " Hogy hogy jut be a melóba az már kit érdekel? Hogy nem alkalmaznák sehol eleve, kit izgat?

vagy: "Gerincsérve van? Nenjen irodába dolgozni, ott nem kell emelni. Nem rokkant. " Hogy csak az ülés, állás, járás okoz fájdalmat, nem számít. Van fájdalomcsillapító oszt jó napot...

"Keringési betegség, 9-12 műtét az elmúlt években? Hát ha tud még járni, akkor nem rokkant!"

Máshogy nem lehet, mert ha valóban orvosilag döntenének, akkor nem történhetne meg az, ami jelenleg folyik a felülvizsgálatokon.

Az édesanyám amikor annó leszázalékolták, azért ment oda, mert keringési, máj, cukorbetegség, és három gerincsérv tombolt a szervezetében. Már akkor is elutasították, mert azt mondták neki, hogy fogja meg az orrát, meg guggoljon le. A guggolást visszautasította, mert megmondta, hogy ha ő most itt leguggol, onnan fel nem kel, hívhatják a betegszállítót. Erre kicsavarták a szavait és azt kérdezték, hogy akkor ő most megtagadja a vizsgálatot. Ő meg mondta, hogy ha le kell guggolni akkor igen. Elutasították. Aztán fellebbezett, és persze nyert. Ugyanis az ember azért kérelmezi a rokkantosítást, mert örül ha eljut A-ból B-be. Ha guggolgatni tudna, akkor bizonyára még nem érezné úgy, hogy rokkant. Megfogni az orrát? És az mit dönt el? Hogy beteg-e a mája? Na ennyit erről.

És hozzátenném, nem vagyok érintett a dologban, nem azért háborgom. Anyukám már betöltötte az 57-et én meg még nem vagyok rokkant. Egyszerűen csak borzalom ami folyik.