Tiltakozás a kecskeméti csendrendelet ellen


Vendég

/ #77

2012-04-25 11:07

Kedves Városlakók!

Felhívnám a figyelmet a térfigyelő kamerák jelentőségére és hatékonyságára!
Már most is van több helyen a belvárosban.
Ha nincs pénz rendőri jelenlétre, akkor ez azért jócskán segíthetne. Minden kamera egy rendőrt tudna kiváltani. Ennek létesítését elsősorban az önkormányzatnak vagy az adott városrész lakóinak kell megszervezniük. Azokban a városrészekben, ahol sok gond volt, betörések, autófeltörések, ott már létesültek térfigyelő kamerarendszerek.
Ha például a Dobó körúti társasháznál sok a rendbontás, akkor ott van létjogosultsága a térfigyelőkamera létesítésének.
Szerintem az ottani lakók inkább ezt bulizzák ki az önkörmányzatnál vagy egyszerűen dobják össze, ha olyan sok lakót nyugalmát érinti az ügy.

A tapasztalatok jók, folyamatosan rögzíti az eseményeket, ha gond vagy bejelentés van, akkor csak szépen vissza kell tekerni a felvételt és egyből látszódik, hogy ki volt az elkövető.

Ennek kiépítését például elő lehetne írni a szórakozóhelyeknek.
A szórakozóhely alkalmazottai igenis ismerik a vendégeiket és felelősségre lehet vonni a felvételen felismert rendbontót és ki is lehet tiltani arról a helyről.
Ezzel is lehet nevelni azokat a szemtelen huligánokat!

Úgy képzelném el, mint a trafipax rendszert. Lenne egy nyilvántartás, lista arról, hol vannak a belvárosban térfigyelőkamerák. Ez persze a szórakozó fiatalokat is visszatartaná a rendbontástól. Ha tudják, hogy figyelik őket, akkor azért csak visszafogják magukat.
Ha akkor sem, akkor vállalják a büntetést, amit a város kiszab rájuk közterület szennyezés címén.