Családi pótlék ne legyen utalvány!


Vendég

/ #182 Re:

2012-04-11 16:56

#181: Teva -

Kedves Teva!

Sajnos nem mindenki olyan szerencsés, mint Ön. Én 50 éves vagyok, van egy 8 éves kislányom és két felnőtt gyermekem. A gyermekvállaláskor volt jó munkelyem, 80 ezer Ft-os fizetésem, a párom is dolgozott, egy főiskolást kezdő és egy középiskolás gyermekem. Káros szenvedélyektől mentes, dolgos család vagyunk, volt egy tehermentes házunk. Mondhatnám nyugodtan és boldogan éltünk, neveltük és taníttattuk a gyerekeket, dolgoztunk becsülettel, emellett folyamatosan tanultam, egyik szakvizsga a másikat követte 13 éven át.

Mikor a legkisebb gyermekem 5 éves lett, jött az átszervezés, a létszámleépítés, munkanélküliség (13 év hűség után), leégett egy éjszaka a házunk (majdnem mind bennégtünk mi is), a párom üzlettársa meglépett a cég teljes vagyonával. Egyik pillanatról a másikra nincstelenek lettünk. Se munka, se pénz, se otthon...

Nem mentünk segélyért. Újraépítettük a házunkat, a párom vállalkozását - természetesen hitelből -, lediplomáztattuk a legidősebb, szakmát adtunk a középső, és elindítottuk iskolába a legkisebb gyermekünket. Fizikailag és idegileg is nagyon megviselt bennünket.

Amit elértünk a sok tanulással és szorgalmas munkával: van egy hitellel terhelt házunk, amit még a gyerekeink is fizetni fognak; a diplomás lányunk nem keres 100.000 Ft-ot havonta; az érettségizett, jó szakmájú fiunk minimálbérért dolgozik; én a rengeteg tanulás és tudás mellett sem találok munkát vidéken; a párom hajnali 4-től este 8-ig dolgozik, hogy aprópénzt kereshessen. Tudja azt, amire azt mondják: az éhenhaláshoz sok, a megélhetéshez kevés.

Szóval, nem mindenki olyan szerencsés, mint Ön. A fővárosban ugyanazért a munkáért 3-4-szer annyit fizetnek, mint vidéken. Pedig a vidéki ember is dolgozik, ennie is kell, és gyereket szeretne tisztességgel nevelni. Csak nem mindegy, hogy hol lakik.

Egyet azért még a figyelmébe ajánlanék: a szerencse forgandó! Ön is járhat úgy, ahogyan én és családom. Akkor biztosan Önnek sem lesz mindegy, hogy pénzt vagy utalványt kap a gyermekei neveléséhez.




Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...