Mentsük meg az újpesti Károlyi Sándor Kórház Traumatológiát

Teca

/ #71

2012-04-09 02:13

Mottó : Nem kell ennek így lennie!

Mi újpestiek az önkormányzat hivatalos lapjából, az Újpesti Naplóból követjük kerületünk mindennapi életét. Az újság 11. száma ( 2012. március 22.) szellőztette meg először, hogy kórházunk felett baljós felhők gyülekeznek. A "Hit a gyógyulásban" c. cikkben egy félmondat utalt erre: "A beszélgetés során bíboros urat tájékoztattuk a kórházunkat érintő várható változásokról,..." Szívesen idéznénk tovább a cikkből, de az olvasókat megkímélték a részletektől.
Mivel a kórház dolgozói még március első napjaiban tájékoztatást kaptak arról, hogy május 1-vel az intézmény két osztályát bezárják, más osztályok ágyszámát jelentősen csökkentik, türelmetlenül várták a lap következő számát, benne az önkormányzati vezetők reagálását,az intézmény megmentése érdekében tett lépésekről történő tájékoztatást.
Az Újpesti Napló következő,12.számának főcíme reménykeltő volt:" Megmarad a Károlyi Kórház"
A vonatkozó cikk megdöbbentő módon a két bezárásra ítélt osztály megnevezésén túl egyetlen adatot sem tartalmazott. Nem közölte az intenzív terápiás, a sebészeti és a belgyógyászati osztályokat is megrövidítő, összesen 190 kórházi férőhely megszüntetését. Nem tért ki arra sem, hogy ennek következtében a megmaradó 175 aktív ágy kizárólag a lakosság belgyógyászati és sebészeti ellátását tudja biztosítani a jövőben. A szövegből az sem derült ki, hogy az újpesti Károlyi Sándor Kórház eddig három telephelyen működött, de mivel a tulajdonosi döntés következtében a Baleseti Sebészeti és az Ideggyógyászati osztályok ajtajára lakat kerül, az Árpád kórházban megszűnik a fekvőbeteg ellátás. Azaz mégsem sikerült megmenteni a kórházat a bezárástól, ez adalék az önkormányzat tevékenységéhez is!
Az Újpesti Napló sem ebben, sem a következő, 13. számában nem tájékoztatta olvasóit arról sem, hogy március 23-én civilek és kórházi dolgozók "lila" lokálpatrióta demonstrációt tartottak közel 1000 fő részvételével, ahol az intézmény megcsonkítása, a gyógyítás ellehetetlenítése ellen tiltakoztak.
Az újpestiek szerencséjére a közszolgálatiságot komolyan vevő médiumok sora adott tájékoztatást az intézmény további kiegyensúlyozott működését veszélyeztető tulajdonosi tervekről, az ellene tiltakozó papíralapú és internetes aláírásgyűjtés sikeréről, a kórházmentő tüntetésről.
Az újpesti Károlyi Sándor Kórház 1899 óta áll a gyógyítás szolgálatában.
Küzdjünk együtt tovább a döntéshozók meggyőzéséért, a kórház megmaradásáért és sikeres jövőjéért!

MÉG SEMMI NEM DŐLT EL VÉGLEGESEN!