Petíció a Pesty Fekete Doboz betiltása ellen


Vendég

/ #69

2012-03-25 18:57

Egyetértek a Pesty filmben Forgács és a benne szereplő cigányokkal is. Nagyon fontos, hogy maguk a cigányok is akarjanak változást és merjenek beszélni öszintén. Ahogy a magyar társadalom nem egy homogén massza úgy a cigányság sem. Ezért kell minnél több oldalról bemutatni és megismerni őket, kulturájukat ami sok esetben a tetteiket motiválják, valamint helyzetüket a társadalomban, az erőfeszitéseiket, félelmeiket sztereotipiáikat ami a magyar társadalomban is erős.

Mindenkinek kell tenni egy lépést a másik felé bizalommal, mert enélkül nem megy. Szeretném, ha nagyon sok dokumentum film készülne és több pozitiv példával életut bemutattva. A magyar kultura úgy gondolom szürkébb lenne a cigány és más kisebbség kulturája nélkül s ezáltal europai sokszinüség is csorbát szenvedve.
Ideje lenne a PC beszédet elfelejteni és tabukat döntögetni, mert akkor a "hamis proféták" megélhetési jogvédök sem tudnák ennek a népcsoportnak a kiszolgáltatottságát félelmét kihasználni, s megakadályozni őket a valódi utat megtalálni a társadalomba.