Ott Voltunk. Virtuális Békemenet Magyarországért

Kapi

/ #870

2012-03-23 18:26


Voltam a békemeneten, nagygyűlésen, 2006 okt. 23.-án, A Gyurcsány elleni tüntetéseken, a Kossuth téren és legutóbb 2012 márc 15.-én szintén a Kossuth téren.
Nagyon jól éreztem magam a sok jóarcú, lelkes ember között, jó volt a hangulat, hallhattunk egy ünnephez méltó beszédet.
"nem leszünk gyarmat"
„sosem volt ilyen közel a szabadság”
„az oktondi békát megfőzik” Mondta Orbán Viktor.
http://www.orbanviktor.hu/cikk/nem_leszunk_gyarmat_
Minden rendben volt, hiszen a multikat végre adóztatják, gazdasági szabadságharcot vívunk, plázastop van stb.

A jó érzés eltartott másnap reggelig, amikor az óbudai Fidesz honlapjára tévedve leesett az állam: Az óbudai Fidesz lelkesen üdvözli egy új óriáspláza építését a III. kerületben. A Fidesz üdvözli a gyarmatosítást!!!!

http://fideszbp3.hu/2012/03/aquincum-kozpont-az-uj-obudai-kereskedelmi-es-szolgaltato-komplexum/

A „jóarcú, lelkes emberek” és jómagam, azonnal átvert tömeggé váltunk.

1. Ez nem ugyanaz a párt?
2. Óbudán nem ismerik Orbán Viktort?
3. Az ünnepi beszéd csak a tapsoló tömegnek szólt, csak akkor és ott volt érvényes, és már el is felejtették, vagy egy percig sem gondolták komolyan?
4. A politikusokra más elvárások vonatkoznak?
5. Ki is az oktondi béka?
6. Valóban nem leszünk gyarmat?
7. A tett az első, a szó a második hírdeti az Óbudai Fidesz honlapja!!!!

Mi szükség Óbudán 140 ezer négyzetméteren épülő plázára, hiszen már így is rengeteg üres üzlet, iroda és csőd szélén álló étterem van a környéken, nem beszélve a plázák, bevásárlóközpontok, áruházak tömkelegéről. A kegyelemdöfést, a sok magyar tulajdonban lévő óbudai kisétteremnek, üzletnek, éppen egy új megapláza adja.
A plázákban borsos áron üzletet bérlő kereskedők azért gürcölnek, hogy a bérleti díjat kitermeljék. Örülnek, ha nem veszteségesek, bár ez ritkán fordul elő. A magas bérleti díjak miatt persze az árak is magasak, amit a vevők fizetnek meg. A nyereség a külföldi plázaépítő pénztárcáját gyarapítja, aki valószínüleg még adómentességet is kap ekkora beruházásra. Ez is a gazdasági kiszolgáltatottság (modern rabszolgaság) egyik formája, bár itt csak a pénzt szipolyozzák, a lakást majd a bank viszi!

Az óbudai politikusok (Fidesz, LMP) tapsolnak és talán már el is felejtették a nagy "szabadságharcot", pedig Bús (Fidesz) polgármester egyben parlamenti képviselő is, tehát illene tudnia a hadüzenetről. Talán már vége is a nagy harcnak, csak nem vettük észre? Avagy hosszú még a háború és rengeteg vesztes csatába vezetnek minket?
Dübörög a békemenet, zúg a "Hajrá magyarok", hullanak a bakák, miközben a tábornokok a kulisszák mögött árulnak ezt-azt: hazát, földet, érdekeket. Nem oly rég még Gyurcsány vezér és csapata csillogtatott hasonló "erényeket". Talán mostani tábornokaink is az ő "babérjaira" pályáznak?
Puszták népe NO! Plázák népe YES!

Ha valaki tud magyar kézben lévő nyugat európai plázákról, áruházláncokról, bankokról, vagy akár egyetlen cukrászdáról Bécsben, kérem, jelezze