Mentsük meg az újpesti Károlyi Sándor Kórház Traumatológiát

Tekla

/ #58

2012-03-22 17:18

Figyelem!

Jelenleg a kórházi aktív ellátás átszabása zajlik. Egyelőre még csak a három közép-magyarországi térségre vonatkozó terveket küldték el az érintett intézmények vezetőinek. Eszerint 545-tel lenne kevesebb aktív ágy a három középső régióban. Számos intézményben osztályokat szüntetnének meg, s van, ahol szinte a teljes aktív ellátást felszámolnák. Kórházat azonban nem zárnának be, de arra számítani kell, hogy sok intézmény funkciót vált. A korábbi tervek országszerte körülbelül 3000 aktív ágy megszüntetéséről szóltak, de a három középső térség kivételével a részletekről egyelőre semmit sem lehet tudni.
2012-03-19 07:10 Forrás: Magyar Nemzet

Újabb államosítás: készülhetnek a városi kórházak, rendelők.
Megjelent véleményezésre az önkormányzati intézmények átvételéről szóló tervezet.
Ma, 2012. március 22-én került fel a NEFMI honlapjára, és holnap kilenc óráig véleményezhető az a törvénytervezet, amely a települési önkormányzatok fekvőbeteg-szakellátó intézményeinek átvételéről és az átvételhez kapcsolódó egyes törvények módosításáról szól, s amelynek várható megjelenésére már több fórumon is utalt Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár.

A következő felvonás: a krónikus-rehabilitációs ellátás rendszerében is újraosztanák az ágyszámokat. A Szócska Miklós vezette egészségügyért felelős államtitkárság újraszervezné a kórházi krónikus-rehabilitációs rendszert, valamint a teljes járóbeteg-ellátást is - írja a Magyar Nemzet Online. Erről a kórházigazgatókat is tájékoztatták: a tervek szerint a járóbeteg-ellátásban 2013 januárjától, míg a krónikus-rehabilitációs területen már ez év júliusától vagy szeptemberétől lépne hatályba az új struktúra. Ezen a területen kapacitáscsökkentésre lehet számítani. 2012-03-19 07:10
Forrás: Magyar Nemzet

Figyelem! Tipikus szalámitaktika!