Rokkantvadászat...


Vendég

/ #323 Tőrténetem és vívódásom!

2012-03-09 20:43

Kóré Margit |


3 és fél éve sorozatos betegségeim kapcsán beadtam a rokkantság megállapítását. Betegségeim:pitvarfibrilláció amit 2-szer operáltak.Voltak érfestéseim.Többször elektromos defibrilátorral ütötték vissz a szivritmust,közben kaptam szívinfarktust is.Kisebb agyvérzést a 2. műtét után.Inzulinos cukorbeteg vagyok,magasvérnyomással és magas koleszterinnel és csökkent pajzsmirigy működésem van.A bizottság 67%-ra állapította meg a rokkantságom de rehabilitálható lettem.36 éves munkaviszonnyal 55 évesen. rendelkeztem.Kerestem a munkát de semmi a továbbképzést is vállaltam,a tesztek kitünően sikerültek de aztán az üzem orvos azt mondta hogy mit akarok én már képzést, nem vagyok képes az állapotom miatt elvégezni,ez részben igaz is volt.Még azt mondta hogy bármilyen munkát találok alkalmatlannak tart mint foglalkoztatási orvos.Munkaügyi központ biztatására és az üzemorvos javaslatára beadtam az állapotrosszabbodást.Közben tüdőembóliát kaptam,rá 6 hétre mélyvénás trombózist a lábamba állapítottak meg.2 hónapig nyomtam az ágyat.A tüdömben több elváltozást találtak 1 cm alatti gócokat(nem tudom mi nem vizsgálták)állítólag lényegtelen.A pajzsmirigyemben egy 3 cm átmérőjű hideg göb is található amit ki kéne operálni nehogy nagyobb baj legyen.Állandóan fulladok nem bírom a terhelést.Már -már saját magam ellátása is gondot okoz.Diagnózis:Tüdő asztma,szívnagyobbodás,trombofília, ugyanis az embóliákat vérhigító kezelés mellett kaptam
Ezekkel a leletekkel mentem a bizotság elé.Rideg volt a fogadtatás ja és az orvos szerint hamukálok.Nem kértem ki magamnak,elég bajom van,nem is vártam mást.
Megjött a várva várt határozat:Hihetetlen de meggyógyultam!!!!!Nagyon elkeseredtem és fellebeztem a határozat ellen.Megint vizsgálat:orvos kérdez miért csinálja ezt? én feleltem mert beteg vagyok.Kérdezte mi a panaszom,de ne azt mondjam ami már le van írva a leletekre találjak ki még valamit.Nagyon megalázó volt.Kérdeztem miért vették el a rokkantságot? válasz:felsőbb utasítás!!!! és törődjek bele meg vagyok gyógyulva!
Jött a határozat:egészséges.
Mélységesen fel vagyok háborodva hogy így kezelnek bennünket beteg embereket,azért a 36 év munkából én is tettem valamit az asztalra úgy érzem!
Betegen találtam munkát,azt nem tudom hogy el-e tudtam volna végezni.Irány a munkaalkalmatossági vizsgálat! Orvos:alkalmatlan!!!!!,nincs az a munka amit el tudna végezni,örüljön hogy még él!!!
Ez van, mit tudok tenni,beletörődni nem fogok (vagy mégis).