Magyar vagyok nem Fideszes!

Szemán Ístván

/ #49

2012-03-05 15:03

Amióta a "jobboldal" (neo rákosisták) elsöprő győzelemre tett szert a birkák megvezetése révén, amióta abszolút többséggel vélik képviselni magukat azok, akikre a (félretájékoztatott) jogosultak nagyjából 1/3-a adta a céduláját, amióta az utolsó normális kormányzat képviselőit a "sajátjaik" se tarják megbecsülendőnek, amióta még a szokásos fenntartásommal se tudnám a voksomat tisztességes bal-liberális garnitúrára adni, mert az nyomokban sincs...

Nos, azóta (igazából előtte is) már csak hobbiból baloldali az ember. Tisztességből, meg azért, mert a saját meggyőződését már csak nem köpi le. Meg azért, mert még mindig jelent neki valamit a szolidaritás, a meglopottak, kijátszottak, tönkretettek iránti empátia, vagy együttérzés, vagy egyszerűen a közéjük tartozás keserű érzése...

Tudjátok, amikor Lagerlöf néni libái azt mondják, hogy "én jól vagyok, hát te hogy vagy?", annak tényleg kevés az információtartalma, de egy nagyon fontosat közöl: mindketten vannak. És ezt minél többen közlik, annál biztosabb, hogy -függetlenül az éppen dívó kurzustól- vannak és maradnak. Lehet, hogy ez disszonáns, mert a többségnek most (is) vonzóbb a győztes és leendő győztes* körökben történő sertepertélés, de ez nem arról szólt és most se arról szól.