Mondj nemet a Klubrádió megszüntetésére


Vendég

/ #5377 Forrás: nol.hu

2012-01-27 10:48

"Sajtókörökben terjedő hírek szerint a 95,3 MHz-es frekvenciát elnyerő Autórádió Kft. vezetése fontolgatja a cég értékesítését: kétszázmillióért eladnák azt – és ezzel a megnyert 95,3 MHz-et – írja az atv.hu. Igazolódott az – erről a Népszabadság számolt be január 14-én –, hogy az Autórádió mögött a korábban jelentős adósságot fölhalmozott Roxy Rádió áll. Az Autórádió többségi tulajdonosa és egyben egyik ügyvezető igazgatója, Tamás Hajnalka a Roxy Rádió ukrán tulajdonosának a közeli munkatársa volt. Az ukrán tulajdonú Roxy tavaly februárban azért szüntette be adását, mert nem fizette ki 91 millió forintos műsorszolgáltatási díját.
….. Tamás Hajnalka nem cáfolta, de nem is erősítette meg az információt: „Egyelőre nem nyilatkoznék semmilyen kérdésben […], …..Arra, hogy igaz-e, miszerint az Autórádió nyertes pályázatában benne van a Roxy mint a műsorszolgáltatás lehetséges elnevezése, nem kívánt válaszolni……


Kiricsi Karola az Egyenes Beszéd című műsorban felhívta a figyelmet, hogy az Autórádió Kft. nem adhatja el a frekvenciát, mert az még nincs a tulajdonában, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság ugyanis még nem kötött vele szerződést. Az NMHH Médiatanácsának szóvivője hangsúlyozta: a frekvenciára kiírt pályázatokat nem csak a díjajánlat alapján értékelték, több objektív és szubjektív kritérium is volt. Kiricsi Karola elmondása szerint a pályázati kiírás alapja 50 millió forint volt, a Klubrádió 55 millió forintot ajánlott, az Autórádió Kft. viszont 75 milliót. Óriási kockázat ilyen alacsony ajánlatot tenni – tette hozzá a szóvivő. …….


- A két Autórádió-tulajdonos, Tamás Hajnalka és Szerémi Nóra a december 20-i eredményhirdetés óta bujkál a nyilvánosság elől, személyesen, telefonon, elektronikus levélben több alkalommal kerestük őket, mindhiába. A székhelyként megjelölt Bécsi úti irodában egyéni ügyvédek dolgoznak, oda több mint húsz cég is be van jegyezve.
- Elértük Mészáros Lajost, az Autórádió Kft. korábbi ügyvezetőjét (a cég 2011 januárjában alakult). A budaörsi lakcímű kereskedő lapunknak annyit mondott, hogy már tavaly nyáron, július végén kiszállt az Autórádió Kft.-ből. ….
- eladta az Autórádiót Tamás Hajnalkának és Szerémi Nórának. Ez a cégbírósági adatok alapján július 27-én történt. E dátumnak jelentősége van. A Médiatanács ugyanis július 21-én tette közzé a három budapesti kereskedelmi frekvenciára (közte a 95.3-ra) szóló pályázati felhívását.
Többen a Roxy visszatérésére következtettek abból, hogy Tamás Hajnalka korábban a Roxy Rádiót üzemeltető ukrán cég ügyvezetőjének, Alexander Skvortsovnak a jobbkeze volt. …
A Roxy tavaly februárban „némult el”, miután a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság 2010 decemberében felmondta a szerződését, mert több mint 91 millió forintos műsorszolgáltatási díjtartozást halmozott fel, a Roxy Rádió Kft. jelenleg felszámolás alatt áll. Felettébb érdekes, hogy az online cégadatok szerint a Roxy megvásárlásakor a Pilot két ukrán tulajdonosának „kézbesítési megbízotti cége” 2008. júniustól 2009. februárig egy ügyvédi iroda, amely a 1036 Budapest, Bécsi út 52–54. címen található. Vagyis pont ugyanott, ahol 2011 februárja óta az Autórádió Kft. székhelye van……


… a Fidesz nevében Selmeczi Gabriella, aki a Klubrádió ügyéről azt írta: „A külföldi és hazai nyomásgyakorlók” nem kevesebbet kérnek, mint hogy a hatályos magyar törvények és a tisztességes gazdasági verseny szabályainak ellenében valaki csak azért, mert ők támogatják, előnyhöz juthasson. Ez az összes európai egyezménnyel, az európai értékekkel szemben áll – tette hozzá. – Ha valaki pályázik egy frekvenciára, akkor olyan ajánlatot kell beadnia, amellyel nyerni tud – hangsúlyozta a Fidesz szóvivője, hozzáfűzve, hogy „ha töredékét akarja fizetni, mint valaki más, akkor hiába állnak mögé a szocialisták vagy bárki a világ bármely tájáról, a hatóság nem hághatja át a magyar jogrend határait, és nem sértheti meg a tisztességes verseny szabályait. Ebben a versenyben a szabályok szerint kell nyerni, nem pedig politikai kapcsolatok révén.” Selmeczi Gabriella többször megszólalt a fantomnyertes érdekében. Közleményét is így zárta: „Éppen ezt a mutyiországot szeretnénk végre magunk mögött hagyni. Magyarországon ma már a teljesítmény, az igazi munka számít, nem pedig az, hogy a világ melyik sarkából ki mellett mekkora hatalmak emelik fel a hangjukat – zárta közleményét Selmeczi Gabriella."