Nemet mondunk a Magyar Köztársaság felszámolására


Vendég

/ #59 Re: Re: Hazugs'agok, vissza'el'esek a hatalommal

2012-01-24 03:14

#50: dr korsós - Re:

A görögök is hazudtak, s csödbe mennek, ha nem reform'alj'ak a rendszerüket alaposan. Minden statisztika 'es minden jelent'es Brüssel fel'e hamisitott volt. Igy akart'ak "eltitkolni", hogy milyen nagy bajban vannak., de ahogy tudjuk:

"addig j'ar a kors'o a k'utra, amig el nem törik!"

Az olaszok az utols'o eur'oig ragaszkodtak a macs'o Berlusconiukhoz, s v'egül a csödbemen'esnek köszönhetik, hogy megszabadultak ettöl a ripacs, 'urhatn'am, mini dikt'atort'ol. L'am-l'am m'egiscsak akadnak ott is okosabb diplomat'ak, akik tal'an valamit majd jobban fognak csin'alni. Senki nem p'otolhatatlan,söt n'eha musz'aj soron kivül v'altoztatni a vezetö poziciokban.

A politikai rendszereket kontroll'alnia kell a SZABAD sajt'onak. Ez a köteless'ege!!!

Ehhez j'ol iskol'azott, több nyelvet besz'elö, sz'elesl'at'okörü, függetlenül gondolkodni tud'o 'ertelmis'egiekre 'es 'ujs'ag'ir'okra van sürgösen szüks'eg, akik nem adj'ak el magukat egyetlen ir'anyzatnak sem, hanem mindent megk'erdöjeleznek a tiszt'anl'at'as 'erdek'eben.

A magyarok 20'evvel ezelött mindenk'eppen eur'opai demokratak'ent ajartak 'elni, s ez'ert sokat tettek - hova lettek az akkori szabad gondolatok 'es törekv'esek? A nyugati orsz'agok 'amultan csod'at'ak a magyarok b'ators'ag'at 'es aktivit'as'at egy szabadabb 'elet'ert, s ezt nemcsak önmaguknak, hanem m'as n'epeknek is lehetöv'e tett'ek! Mi tört'ent az elm'ult20 'evben? Elfajultak a dolgok, s most elveszöben van a nemzetközi elismer'es, mert nem voltak szerencs'esek a v'alaszt'asok.

Orb'an Viktor az eur'opai nyilv'anoss'ag elött megsz'egyen'itette a magyarokat az arog'ans viselked'es'evel, sajnos nem szerepelt jobban, mint az elödje. Konok, önk'enyess'eggel, hozz'a 'es az orsz'ag helyzet'ehez nem m'elt'o pökhendis'eggel l'epett fel, s ugyanakkor seg'its'eget k'ert!!!!?????

Aki figyelmesen v'egighallgatta a fejmos'asokat, az csak velem együtt szem'et a földre vetve j'arhat...

A politikusoknak az a dolguk, hogy eladj'ak az ilyen vagy olyan ideologi'ajukat. Ez'ertezzel szemben mindig kritikusnak kell maradnia a v'alaszt'o polg'arnak. Aki nem megy el a v'alaszt'asokra 'es igy nem pr'ob'al 'all'astfoglalni, az v'etkezik a saj'at orsz'aga ellen 'es al'a'assa ezzel a saj'at demokratikus jogait. Teret ad a hatalomra 'ehes egy'eneknek.

Mindig azokat kell v'alasztani, akik az aktu'alis probl'em'akkal jobban tudnak megbirk'ozni, s nem azokat, akik a pocskondi'az'ast 'ervel'esnek v'elik! Kritikusnak kell maradni 'es nem szabad az ig'eretelknek bedölni.

A szabad sajt'o'ert 'es a sz'ol'asszabads'ag'ert 'ert 'evsz'azadok alatt sokan fel'aldozt'ak az 'eletüket, vesz'elyeztett'ek önmagukat 'es csal'adjukat, börtönbe kerültek stb. Ezr'evel elmenekültek az orsz'agb'ol, s hontalann'a földönfut'ov'a v'altak (mint j'omagam) azok, akik a gondolati 'es sz'ol'asszabads'agot tartott'ak az egyetlen lehetös'egnek a humanus 'eletre! Mindez hi'aba lett volna?

A demokratikus jogokat (emberi jogokat) senki sem az anyatejjel kapta, ez'ert tanulnia kell mindenkinek, hogy hogyan kell ezeket megörizni es praktiz'alni.

Term'eszetes dolog, hogy az embereknek különbözö v'elem'enyük lehet a vil'ag 'es az orsz'ag dolgair'ol 'es ezt szabadon, de kultur'altan meg is kell fogalmazni, mert en'elkül hogyan jöjjön l'etre egy eszmecsere? Hol marad a kölcsönös tiszteletbentart'as?

A t'enyek 'es a lehetös'egek ismerete fontos - mindenkinek joga van az inform'aci'ora: ezt senki nem teszi meg helyettünk - ez munka, de me'geri az önbecsül'esünk miatt.

Eszmecsere, kultur'alt vita, filozofia n'elkül nem tudnak 'uj c'elok, gondolatok, jobb ötletek megfogalmaz'odni. A zavaros gondolatoknak 'es 'erz'eseknek le kell valahogyan tisztulnia, hogy egy meg'ujul'as jöhessen l'etre. Tanulnak ilyesmit a fiatalok az iskol'aban? Hova lett a valamikor az eg'esz vil'agon elismert kultur'alts'ag? Mi lett a közoktat'asb'ol?

Pro 'es kontra 'ervel'eseket gyakorolni kell,  s minn'el kor'abban kezdik a gyerekek ann'al jobban fognak boldogulni.

Hogy ez milyen neh'ez, azt mutatja az itt olvashat'o hozzasz'ol'asok nagy r'esze. Azokkal, akik csak primitiv indulatokat tudnak magukb'l kiadni, hogyan lehet eszmecser'et folytatni? Eln'emul a sz'aj 'es megdermed a l'elek. S'irni, s'irni, s'irni kell emiatt...

Kicsit eltorzultak a dolgok, m'egis jobb ha most fel'ebred a v'alaszt'opolg'ar 'es törödni kezd a komoly közgondokkal, ha kell akkor egy peticio form'aj'aban. Ha majd a gyerekek k'erdezik: mi'ert nem tettetek a diktat'orikus v'altoz'

asok ellen eleget?

Akkor nem lehet majd azt 'all'itani, hogy "nem tudtunk semmiröl!"

Minden orsz'agban vannak bajok, s valahogy majd meg fogjuk tal'alni ezeknek az orvosl'as'at, de csak okosan, s akkor, ha nem felejtjük el amit Kölcsey mondott: ".....embernek lenni mindig, minden körülm'enyben!"