Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt


Vendég

/ #7193 Látjuk: minden rendben!

2012-01-22 19:28

Kedves Csaba!


Egy-két dologban biztosan téved! Valószínűleg, nem az Internacionálé a kedvenc slágere annak, aki erre az oldalra látogat. A Székely Himnusz is megérintheti nagyon sokunk szívét, az enyémet is. Nem kevesen vagyunk olyanok, akik abban reménykedünk, hogy Székelyföld teljes önrendelkezési jogot kap. Ha hiszi, ha nem, Magyarország és Románia uniós tagsága -nekem pl. - azt az örömöt jelentette, hogy egy nagyobb közösség tagjaként, újra egyek vagyunk. Nincs akadálya annak, hogy tetszőleges időpontban, korlátlan számban felkereshetjük egymást....., mert nincsenek határok! Magyarországon, de Székelyföldön járva, rengeteg olyan táblát találunk, amely jelzi, hogy több beruházás uniós támogatással készült el. Mindkét ország több pénzhez jut az Eu-tól, mint amennyit befizet. Minden áru eljut hozzánk is, ami az EU területén kapható stb, stb. Sokáig sorolhatnám az előnyöket.
Most pedig értetlenül állok a"vád" előtt, hogy "gyarmattá" akarnak tenni minket. És mire hivatkozva mondják mindezt? Arra, hogy az EU megpróbálkozott azzal, hogy felhívja a figyelmet olyan dolgokra, amelyek hazánkban a demokratikus rendszer leépítéséhez vezetn/t/ek. Ezek a dolgok a hétköznapi életünkben nem azonnal jelentkeznek, viszont a végleg gúzsbakötött állapotban már senki sem lesz képes az ellenállásra. Késő lesz. Talán Önöknek nem kell külön elmagyarázni, hogy mit jelent ez, mert emlékezetükben ott élhet az 1989 decembere előtti, romániai időszak.
Egyrészt ezért nem értettem a "békemenetet." Szívesebben vettem volna, ha az Unióval való "megbékélésünk" apropóján szerveződik.


A másik, számomra érthetetlen dolog, a menetben résztvevők magas száma. Nem, nem az irigység szól belőlem. Eddig úgy tapasztaltam, hogy nagyon sok ember életminősége romlott az anyagi ellehetetlenülés miatt; továbbá sokan kerültek nyomorba és nem találnak segítő kézre, melyet az állam nyújtana nekik.
Mára, a kormány melletti demonstrációvá nyilvánították a tegnapi "békemenetet". Az átnevezés sem zavar, hiszen a transzparensek feliratai kétséget kizáróan alátámasztották mindezt. Ami - a tegnapiak után -megnyugtat: Úgy látszik, csak engem, a családom tagjait, közvetlen munka-és lakóhelyi környezetemet érintik a negatív gazdasági folyamatakok./ államadósság növekedése; üzemanyagok ára; forint árfolyama;bérek összegének és vásárlóértékének csökkenése; növekvő közterhek, adók; nyugdíjak átminősítése, megszüntetése; munkanélküli járadék folyósítási idejének, összegének csökkentése; munkahelyek megszűnése; devizahitelek bedőlése; államilag finanszírozott felsőoktatási férőhelyek majdnem felének megvonása...., de nem sorolom tovább/ Gondolom, ha nem így lenne, /mármint hogy csak a velem kapcsolatban állókat érintik a negatív változások/ nem lettek volna olyan sokan a felvonuláson. Önökre sincsenek rossz hatással a magyarországi folyamatok, ezért megérdemli a kormányunk, hogy melléjük álljanak. Még választásokon is részt vehetnek majd!


Örömmel nyugtáztam azt is, hogy "roma probléma" sincs, hiszen az ő képviselőik is ezt demonstrálták a részvételükkel.

Összegezve: nálunk minden rendben van.... ezt bizonyította a tegnapi, szimpátia demonstráció. A siker újabb lökést adhat vezetőinknek, hogy folytassák az ötletelést, nyúzzanak még egy-két réteg bőrt rólunk...., de az egykulcsos SZJA-hoz nehogy hozzányúljanak! Jelszó: aki gazdag, az a leggazdagabb! És az is marad!

Őszintén remélem, hogy a kommentem második részéből kiérződik az elkeseredettség, a csalódottság és a reménytelenség érzése!