A Schmitt Pál doktori címét illető plágiumgyanú kivizsgálásáért

Dezséri
Vendég

/ #113

2012-01-16 23:37

Ennek az ügynek a negatív következményei nemcsak a magyar tudomány képviselői számára fognak igen kellemetlen hatással járni, hanem az egyetemi oktatók számára is. Milyen alapon várhatja majd el ezek után bármelyik oktató azt, hogy a diákok az etikai normákat figyelembe véve készítsék el bármilyen dolgozatukat (pl.évközi kisdolgozat, diplomamunka, stb.).
Mit szólna a SOTE rektora, dékánja, vagy bármelyik tanára, ha másolt tanulmányokat adnának be nekik a diákjaik? Milyen alapon tehetnének kifogást ezek után?
Nem hiszem el, hogy a SOTE vezetőire ne nehezedne politikai nyomás annak érdekében, hogy ne csináljanak semmit. Felháborítónak tartom, hogy a politika a saját sarát a tudományos-oktatási szektorra akarja kenni. Ha a tudomány képviselői nem utasítják vissza ezt, akkor örök életre megbélyegezik a saját rétegüket! Legyen bátorsága mindenkinek a tudományos és oktatási életben ahhoz, hogy nemet mondjon! Utasítsa vissza a nyomást és közölje ezzel a politikai elittel, hogy ők intézzék el ezt a szennyt úgy, ahogy akarják!