Magyarország önrendelkezése és szuverenitása

kjozsi

/ #701 Re:

2012-01-12 13:26

#14: -  

 1., A demokrácia (és ha Magyarország demokrácia kíván lenni, akkor és a magyar nemzet) érdekében Orbán Viktor miniszterelnök végzett munkája elhanyagolhatóan kevés ahhoz képest, amit a demokrácia felszámolása érdekében tett.
2., Senki soha nem támadta a 2010-es demokratikus választás eredményét. A demokratikus választás eredményeként felállt kormány intézkedéseinek jó részét éri támadás, a támadások nagy része úgy tűnik jogos, demokratikusan választott kormányunknak lehetősége van ezeket megváltoztatni, vagy ezeket megtartani. Mindkét választásnak van valamilyen ára és haszna Magyarország polgárai számára. A döntés minden számunkra jó és rossz következményéért a kormány felel.
3., Lehet, hogy Ön azt állapítja meg, hogy a támadott törvények helyesek és ha ezekez visszavonjuk, az a pénzvilág érdekeit szolgálja, Én ezt másképp látom. A demokrácia érdekeit szolgálná, ha az ombudsman párhuzamos intézmény lenne újra a kormánnyal és nem egy alárendelt intézmény, melynek vizsgálatait a kormány leállíthatja, ha neki az nem tetszik. MNB: nem biztos, hogy praktikus megengedni az aktuális kormánynak az ország összes tartalékához való hozzáférést. Mi lesz, ha demokratikusan újra egy "gyurcsányi" kerül a hatalomra, ez nem becsület szavamra kérdése.
Bírókat egyszemélyi döntéssel 1989 óta Magyarországon nem lehetett kinevezni, mától ez lehetségessé vált. Miért??
4., Ki állapítja meg, mi a pénzérdeket szolgáló aknamunka??? Ön, professzor úr, vagy az egyszemély által kinevezett bíró????
5., 1848-ban egy sok éve működő közszolgálati rádió frekvenciapályázatára nem írtak volna ki teljesen más műsorstruktúrára kötelező pályázatot, ezt Petőfi Sándor és Táncsics Mihály mélyen elítélte volna.

Kereszturi József
egyszerű magyar polgár