Francia állami nevelésben szenved a magyar gyerek-Orbán Viktornak

Orosz Krisztina

/ #18 KÖSZÖNÖM SZÉPEN

2012-01-05 12:25

Kedves Hozzászólók!
Nagyon szépen köszönöm, hogy már ennyien csatlakoztak a dr. Orbán Viktor Miniszterelnök Úrhoz intézett petíciómhoz.
Remélem még többen leszünk, akik megértjük, hogy ez a petíció egy kislányról szól, akit begyógyszereztek, majd kezénél, lábánál fogva minden kérése (minden egyes végtagjánál egy-egy kommandós...), tiltakozása ellenére otthonából a hatóság emberei elhurcoltak, mindezt a jelenlévő gyámhivatali dolgozók szeme láttára, akik teljes közönyösséget tanúsítottak a gyermekkel szemben. A kislányom fizikai bántalmazásának tűrése, legyen az akár nyomozó hatóság által foganatosított eljárás során alkalmazott bánásmód, véleményem szerint nem elfogadható magatartás egy gyámhivatali dolgozó részéről. A rendelkezésre álló orvosi dokumentumok szerint a kislányomon külsérelmi nyomok is (karcolás, zúzódás) keletkeztek. Magyarországról "megkötözve szállították el", amely a néhány hete rendelkezésünkre bocsájtott orvosi feljegyzés szerint az alábbiak szerint történt: " Az ügyvéd jelezte, hogy a gyermek szállítását mentővel fogják megoldani, mely miatt jelenleg is tárgyalások folynak". "Kértük az ügyvédet, hogy a gyermek elszállítását még ügyeleti idő előtt oldják meg". " A szállítást vállaló mentőszolgálat egyik orvos vezetőjével telefonon beszéltem, elmondtam, hogy a gyermek állapota instabil, bármikor dekompenzálódhat". "Azt is jeleztem, hogy a gyermek kijelentette, hogy az osztályról saját lábán, önszántából nem hajlandó távozni, osztályunk pedig nem fogja erővel beültetni egy mentőbe". "Ezt az ügyvéd felé is jeleztem, aki tudomásul vette"...(részlet a Heim Pál Kórház orvosa által kiadott feljegyzésből)
Ehhez képest:
" A szállítást vállaló mentő már ügyeleti időben érkezett (kb 16.30), a sofőrön kívűl egy ápolóval. A gyermek tiltakozott, kiabált, sírt. Kb. 30 perc múlva a mentő sofőrje és az ápoló felvitték az osztályra a hordágyat, és a tiltakozó gyermeket a hordágyhoz rögzítették, majd mentővel elszállították az osztályról." "Az elszállításban, a gyermek rögzítésében az osztály személyzete nem vett részt, de a jelenlegi hatályos jogszabályok értelmében ezt megakadályozni nem tudta"...(részlet a Heim Pál Kórház orvosa által kiadott feljegyzésből)
Jelenleg Fióna állami intézeti nevelésben van, lassan már 5 hónapja, és haza szeretne végre jönni.
Ehhez kérem az Önök segítségét.
Fióna édesanyjaként, ha megengedik, arról szeretnék beszélni, hogy a fentihez hasonló bánásmód milyen súlyosan sérti egy gyermek testi- és lelki integritását, és ahol  a nemzetközi érdekek és diplomáciai nyomás felülírták egy kislány nemzetközi egyezményekben is lefektetett alapvető emberi- és gyermeki jogait.
Egy gyermeket "nemcsak meghallgatni, hanem meghallani is kell"...Fióna esetében sajnos egyik sem történt meg. Ezért kérem hát a segítségüket. Egy gyermek "nem mini ember, mini emberi jogokkal".

A HVG év végi duplaszámában (2011. december 24.) megjelent egy cikk "Idegenbe szakadva" címmel. Nemcsak rólunk szól, és a jogi háttéről is tájékoztatást ad, igaz csak nagyvonalakban.

Nekem nem kell "igazat adni". Az "ellenvélemény" is vélemény.

Gondolataim, szívem, lelkem minden szeretete a kislányom, és azon szülők- és gyermeik felé szállnak, akiknek hasonló emberi tragédiát kell átélniük.

Őszinte szeretettel, és üdvözlettel: Orosz Krisztina, Fióna édesanyja.