Francia állami nevelésben szenved a magyar gyerek-Orbán Viktornak


Vendég

/ #11

2011-12-25 18:41

1.) Javaslom a petíció címét átírni. Ugyanis a történet lényegét nem fedi a "Francia állami nevelésben szenved" kijelentés. Javaslataim: "Kommandósok rabolták el otthonából a magyar kislányt" vagy "Gyermekrablás állami szervek által - külföldön, ismeretlen helyen sínylődik a Pintér rendőrei által foglyul ejtett magyar kislány", vagy "Magyar rendőrök rabolták el a külföldön fogvatartott kislányt". Vagy valami hasonlót.
2.) A nagyszülők helyében feljelenteném a látlelet felvételét megtagadó orvost. Mentek-e másik orvoshoz? Írattak-e vele papírt arról, hogy megtagadja a látlelet felvételét? Büntetőeljárást kezdeményeznék ellene hivatali kötelességszegés miatt, és csak miután a bűnössége megállapítást nyert, orvosi etikai eljárást kezdeményezni. Tapasztalatból mondom, hogy az orvosi kamara által lefolytatott eljárás egy nagy nulla, messze elkerülendők.
3.)Nem derül ki a levélből minden konkrétum, pl. igen fontos elem, amire csak egy elejtett megjegyzésből derül ki: a "41 napos kiadatási őrizet" mit takar? Az édesanyát 41 napig fogvatartották a hatósági gyermekrablást követően? Ez is súlyos bűncselekmény lehet, mindenképp hozzáértő jogásszal kellene beszélni erről is.
4.) Végezetül: átgondolnám, hogy mi vezethetett ilyen durva történésekhez. A kislány édesapjával való kapcsolatot javaslom tételesen analizálni, a gyermek és az apa szemszögéből is.
És az is lényeges eleme a történetnek - amire egyáltalán nincs utalás a levélben, hogy mik voltak a konkrét előzmények? Válóper, gyermekelhelyezési per, stb. Mert ha pl. bíróság írta elő az édesapa láthatását s az édesanya ezt nem tette lehetővé, az jogilag más helyzet, mintha teljes mértékben jogkövető magatartást tanúsított. Persze, a hatósági erőszak és kegyetlenkedés, kínzás mindenképp elítélendő olyan esetben is. De ez lényegi kérdés.
Mégegyszer a legjobb kívánságaimat küldöm, s ha bármiben segítségére lehetek, kérem, keressen meg:
Labant Csaba békenagykövet