Mondj nemet a sorkötelezettség visszaállítására!

Hivatal

/ #465 Sorkötelezettség!

2011-12-08 14:07

Ahogy látom ez a téma nagyon megmozgatott itt jó néhány embert!
Nem akarom elmondani, hogy ki vagyok, de hivatalból tudom, hogy ez a törvény kiterjed a katasztrófa veszélyek idejére is. Ha csapadékos lesz a telünk és a szomszédos országokban is sok hó hull a hegyekben, akkor bizony számíthatunk kiadós árvizekre!
A korábbi évtizedekben sokszor a sorkatonákat vezényelték a gátakra. Ma ehhez már nem tudnak hozzá nyúlni. Persze a gátakhoz se nagyon nyúlnak hozzá -mondván, hogy most alacsony a vízszint. Viszont, ha majd jön az árvíz!
2/3 birtokában a jelen kormány azt csinál amit akar! És ahogy azt már megtapasztaltuk az elmúlt másfél évben nem az emberek érdekeit nézik! (mondjuk ez igaz az előző kormányokra is!
Szomszédaink közül Ausztriában még mindig van sorkatonaság- persze tök feleslegesen!
Lehet, hogy a média eltúlozza a dolgokat és nem teljesen úgy van, ahogy tálalják, viszont a sorok között is tudni kell olvasni.
Való igaz, hogy 2004-ben nem eltörölték, hanem felfüggesztették a sorozásokat, meghagyva a lehetőségét annak, hogy háborús veszély esetén vissza állíthassák!
Ergo a jelen törvény megalkotása teljesen felesleges volt! De még is megalkották, méghozzá olyan kitétellel ami szabad utat ad akár indokolatlanul is a a sorozások elrendelésére!
2/3 birtokában a kormány akár utcai kisebb utcai zavargások esetén is dönthet úgy, hogy vészhelyzet van és elrendelheti a sorozásokat.
Más szemszögből nézve maga a sorozás visszaállításának a lehetősége is egy felesleges dolog. A vészhelyzet általában hirtelen szokott bekövetkezni. Sokszor csak néhány nappal korábban lehet tudni, hogy ez és ez fog történni. Ennyi idő alapból nem elég arra, hogy a besorozottak ezreit kiképezzék- felkészítsék.
Ennek a törvénynek a megalkotóinak sajnos hátsó szándékai vannak!