Az olajgyári kémény megmentéséért


Vendég

/ #1

2016-12-09 12:25

Kedves Barataim!
Mint (varostervezessel - varosrekonstrukcioval is foglalkozo) epitesz szeretnem a figyelmeteket felhivni arra, hogy valami hianyzik!
- Jo, hogy az utolso utani pillanatban olyan sokan megmozdultunk azert a kemenyert - es persze sokkal inkabb azert, amit az a kemeny jelent.
- nagyon szükseget latom, hogy a mar meglevö mindenfele, sokszor eleg sulytalan listak mellett egy ujabbat kellene letrehozni.
Ebben a listaban a meg meglevö ipari emlekeket (nemcsak epületekre gondolok, hanem pl. berendezesekre, udvarokra, stb) )kellene leltarozni. A rozsdaövezetekben rengeteg ertek van.
Olyan listara gondolok, ami tartalmazna olyan adatokat is, amik a varosert aggodo mindenkinek jelenthet kapaszkodot. Ezen a listan nem csak a müemlekeket kellene szerepeltetni, hanem barmit, amit valamelyikünk fontosnak tart. Leirassal es indokokkal. Igy esetleg olyan emlekek is megmaradhatnanak, amit nem müemlekkent de a nagyközönseg vagy akar egy privat szemely megis erdekesnek tart. Egy ilyen lista alapjan keresni is lehetne pl. epületeket, amit pl. egy befektetö ertelmesen hasznosithatna. Rengeteg magtar all romosan, a vasut mellett is sok erdekesseg tünik el az ismeretlenseg es a közöny miatt.
Markus Laszlo / Lund, Svedorszag