FOX channels-t a Telekom-nál


Vendég

/ #48

2016-11-08 08:22

Telekom már sokadszorra játszik az előfizetőivel, akiknek úgy látszik most telt be a pohár.
Szerződésmódosítás egyoldalúan a részükről, szinte havi rendszerességgel kapjuk a számlalevél mellé, hogy most mit változtatnak a csatornák közt. Az előfizetőknek pedig alá kell írni az 1, vagy 2 éves szerződést, vagy vállalja a hűségidő nélkül, de horror áron a szolgáltatásukat.

Az oldalukon az összehasonlítást mindenki megnézheti (http://www.telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/televizio)

Rövid idézet a cégtől, amit kiadott:

"A Magyar Telekom három tényezőt vesz figyelembe a csatornák kiválasztása során, amelyeknek együttesen kell teljesülniük:
• az első hogy mit várhatunk nézettség terén egy csatornától,
• a második, hogy a csatornakiosztásunk változatos maradjon, és minden ügyfelünk találjon tematikában kedvére való csatornát,
• a harmadik a tévécsatorna ára."

Nézzük az elsőt, magyarra fordítva többet várnak a Isautra Tv-től mint a ... ?
A második, mivel tematikában nem egyforma a csere miről beszélnek?
A harmadik, mivel "elvileg" a legnagyobb szolgáltató a T, valószínű a legjobb áron is kapná ezeket a szolgáltatásokat. Nem úgy, mint a kisebb szolgáltató társaik, akiknek sikerült megegyezniük. 

Ugye látszik, hogy kilóg a lóláb...
Nos vállalja fel a T, hogy a csomagok mellé bevezeti új rendszerbe, igény szerinti csatornaválogatást. Kinek mi tetszik, abból állt össze magának csomagot. Pl., nekem 12 csatorna tetszik, akkor csak arra fizetek elő. Mert az ok érdekelnek.
Így minden csatorna mellé kapna árat az ember, és eldönheti, hogy ennyiért megéri-e neki, vagy nem.
Így ténylegesen kiderülne, mire is van igény. A minőségre, a kúltúrára, a színvonalra, vagy a "saláta" csatornákra. 
Lehet, hogy kevesebb csatorna lenne, de minek a sok csatorna, ha nincs nézettsége, csak azért kell, hogy láttassák, itt van minden. Közben az ember még oda sem kapcsol, fölöslegesen van benne a csomagjában. Egyszerű a válasz a miértre, nem érdekli, ennyi. Szerződést azért köt az ember, mert tetszik neki a csomag, az ár, esetleg mindkettő. 

Tehát a szerződésre visszatérve, ha én, 1 évre kötöm a szerződést, akkor vállaja a T, hogy addig szolgáltatja a csatorna műsorát. Ha ezt január elsejétől teszem, akkor következő év január elsejéig vállalja, ha november 8-tól, akkor következp év november 8-áig. Ez így korrekt. Ahogy olvasom, ők is 1 évre szerződnek a csatornával, akkor mire a 2 éves hűség, ez már ebből kitűnik, hogy szerződést fognak szegni. 

Bíznak az új csatornák tartalmában, ez annyit jelent, nem tudjuk, de biztos jók lesznek. 
Most komolyan miért kellezt csinálni... ?