Tiltassuk be az altatásokat és a sintèrtelepeket!


Vendég

/ #7 Re: Re: Re: Re:

2016-08-24 10:59

#5: - Re: Re: Re:  Nekem ez az írás nem feltétlenül az állatvédelmet tükrözi.Nem hiszem hogy az álatlinzások azért történnek zömében,mert átmegy a kutya a szomszédba...lelövik,kidobják,megmérgezik,mindezt csak azért mert jó buli,mert megtehetik.Mit változtat a kötelező ivartalanitás az emberi szadizmuson?Semmit.Ez a petició nem azért jött létre,hogy az ivartalanitással foglalkozzon.A sintértelepek bezárása,és az altatások megszüntetése a cél.Ha ezzel nem értessz egyet,ne írd alá.

 Ekkora ostobaságot, beleértve magát a petíciót is, még nem olvastam! Ez egy felesleges, értelmetlen, minden gondokodást nélkülöző petíció! 

A szomszéd nem azért csapja agyon a százegyedszer is átszökő kutyát, mert kurvára agyon akar egy kutyát csapni, hanem mert már százszor szólt a gazdájának, a jegyzőnek, stb. és a kutya még mindig átmegy, kárt okoz, veszélyezteti a családja testi épségét, de senki nem tett hathatós intézkedést. 

Ha nem altatnak, bezárják a sintértelepeket, mégis mi a büdös francot csinálsz több millió kóbor kutyával, mert a szám akkor ugye évente megtöbbszöröződik? Berakod őket 2x2 m-es kennelekbe, élükre állítva, több rétegben, vagy mit?! Szerinted mi a fenétől döglenek már most éhen nagyon sok többszörösen túltelített menhelyen az állatok?!

Nem inkább a kóbor állatok "gyártását" kell megszűntetni?! Ennek pedig egy ésszerű módja a kötelező ivartalanítás és az állattartási szabályok szigorítása!

Ha senki kutyája nem szökdösik százegyedszer is át a szomszédba, vagy kalézol felügyelet és póráz nélkül az utcán, vagy a határba, hanem az első két alkalommal úgy megbírságolják a gazdáját, hogy még az unokái is törlesztik, harmadszorra meg elkobozzák a kutyáját és eltiltják az kutyatartástól, a tizedik ilyen eset után mindenki, aki normális állttartó, szépen megjavírja a kerítést, bezárja a kertkaput és felteszi a pórázt. Amelyik meg ezután sem, jobb a kutyának is, ha elkobozzák. 

Ugyanez igaz arra is, hogy nem lenne tele az utca kutyaszarral és póráz nélküli kutyával. Nem szedted össze? Nesze egy százezres csekk! Nincs chip a kutyádban, nincs beoltva? Nesze egy félmillás csekk! Nem tetted fe la pórázt a kutyafuttatón kívül? Nesze egy százezres csekk! 

Harmadrészt ha minden tenyésztsére alkalmatlan és  keverék kutya és macska ivartalanítva lenne, sokkal megfontoltabban döntenének az emberek egy állat mellett, mert most ingyen dobálják utánuk az édi bédi kutyuskákat és cicuskákat, aminek nehéz ellenállni és végig sem gondolják sokan, hogy megnőnek, költeni kell rájuk, takarítani utánuk, állatorvos, oltások, stb és hamar megunják és mehet az utcára.

Ez a petíció pont annyit ér a probléma megoldására, mintha bőrrákod lenne és ahelyett, hogy azt kezeltetnéd, bekened alapozóval, hogy ne lássák, vagy még annyit sem...