Tiltakozzunk a nyugdíjak csökkentése ellen!

Vendég

/ #285

2016-06-13 14:37

Valóban emelni kell a 100.000 Ft. alatti nyugdíjakat, de nem a másik nyugdíjas rovására. Dolgoztam közel 40 évet (nem is akárhogyan, táppénzre nem szaladgáltam, 39 fokos lázzal is levezényeltem az ünnepséget, és "derékszögben" - lumbágó - is tanítottam). A fizetésem nyugdíj előtt a legmagasabb (G kategória, levontak belőle 42%ot!) besorolásban volt, most az alig 100 e. Ft. fölötti nyugdíjamat ne csökkentsék, mert így is gyalázatosan alacsony (nem éri el a minimálbért)! Talán az elherdál és ellopott milliárdokat (nem sorolom, mindenki tudja) az oktatásra, egészségügyre, nyugdíjakra, kisgyermekes családok, rokkantak támogatására, szociális intézményekre, stb. támogatására kellene fordítani, nem az oligarchákat tömni meg a csókosokat. Gyalázat, amit orbán (kisbetű nem véletlen) és nyikhaj, eszement bandája művel a néppel és az országgal. orbán már 1998-ban is elvett tőlem 9%-ot, mert Horn Gyula 18%-os emelését azonnal áthúzta és differenciált, ami nem lett volna baj, csak volt, aki 25%-os emelést kapott, de nekem csak 9% járt. No, azóta eltelt 18 év, ami a kevesebb %-os éves emelésekkel is most sokkal többet jelentene. Amikor véletlenül visszamenőleg ad valami keveset, azt nem építi be az éves nyugdíjba, tehát a következő évben nem az szolgál az amúgy is csekély emelés alapjául. A jövőre tervezett 0,9% százalékos ’emelésre’ már nem is mondok semmit… Tiborc panasz aktuálisabb, mint az 1200-as években, mert mi is jobbágyok vagyunk - egy arrogáns, felkapaszkodó, hatalomvágyó, kizsákmányoló, szociálisan érzéketlen, műveletlen, gúnyosan vigyorgó, bunkó, esztelen, senkiházi banda kiszolgáltatottjai. Meddig is? Mikor fogy el a birkatürelem? Ébresztő!