Követeljük vissza Dési Jánost az Újságíróklubba!


Vendég

/ #91 Re:

2011-10-31 20:18

#83: -

Az ATV-ben dolgozó újságírók egy játszma részei, nem csoda, ha időnként politikai érdekek mentén kirúgják vagy áthelyezik őket. Az ATV egy nagy színjáték. Az a szerepe, hogy levezesse a gőzt, az ellenzékiséget és a bírálatot a rendszeren belül tartsa, és bizonyítsa, hogy sajtószabadság van.

Az ATV elvtelen kompromisszum. A tulajdonos az amerikai szélsőséges, fundamentalista jobboldal irányzatához kapcsolódik. Nem elkötelezett demokrata, nem őszinte ellenzéki. Maga a Hit Gyülekezete is egy diktatúra, súlyos emberi jogi kérdés. Nem nőhet ki ilyen alapokból egy tiszta ellenzéki mozgalom. Nem véletlen, hogy nem is nőtt ki belőle semmi. A Facebookon szerveződik a diktatúra ellenzéke, nem az “ellenzéki” televízió körül, ami sokatmondó. Orbán Viktor elégedett lehet az ATV-vel.

Ez nem ellenzéki televízió. Ez csak egy show. Lehet ilyen is, mindenki olyan televíziót csinál a pénzén, amilyet akar. A polgároknak azt kellene megérteniük, hogy nekik nem az ATV-re kellene ácsingózniuk, hanem a köszolgálati televízión számonkérni a pártatlan tájékoztatást. Azt ugyanis az adófizetők pénzéből működtetik. Magántévével mindenki azt tesz, amit akar. Az újságírók pedig haknizhatnak benne, ha megfizetik. A baj csak az, hogy egyesek azt gondolják, hogy amit látnak, azt komolyan lehet venni, ezzel megoldódott az ellenzék televíziózása. De ez csak egy show.

Hosszú távon drága árat kell fizetni ezért a tévedésért.