Hagyják dolgozni Illés bácsit!

Oszkár

/ #2044 reálisan kellene nézni a dolgokat!

2016-05-24 16:58

Jól tették, hogy bezárták azt a helyet! Sőt, már 30 évvel ezelőtt be kellett volna zárni! Nekem a nagymuterom Gödöllőn lakik. Ismerem az öreget több mint tíz éve. Ettem nála fagyit és sütit is. POCSÉK!!! 

Nem is értem, hogy azok akik azt írják róla, hogy természetes alapanyagokkal dolgozik, azok ezt honnan a p*csából veszik?! Ahogy bemész az öreghez, nem látsz mást, mint fagylaltporos dobozok sokaságát szanaszét dobálva. Ő is dettó ugyanúgy mint a többi fagylaltos, fagyiporból keveri ki a fagyikat. Arról nem is beszélve, hogy az összes fagyija vízízű. A vanilia fagyinak nem is volt vanilia íze. Régebben (vagy jó 7-8 évvel ezelőtt), egyszer segítettem neki pakolni. Amit a videókon láthatunk, a cukrászda "munkaterületét" én voltam is ott bent. Büdös van ott benn, és minden ragad a mocsoktól. És nem csak minden régi, ócska, kopott és elavult, nem csak ennyiről van szó. Minden büdös, ragad, rozsdás, mocskos és igénytelen, mindenhol lim-lom, papbírdobozok, újságok, borosüvegek...stb.

Forgalom alig-alig van abban a cukrászdában jó ha naponta 3-4 ember bemegy oda. Voltak olyan időszakok mikor 2 hétig csak és kizárólag meggyes fagyit lehetett kapni, nem is volt más választék! Abban a meggyes fagyiban annyi szinezék volt, hogy három kastélyt is kifesthettem volna vele kívül-belül. Az öreg is igénytelen, kutyaetetés után szolgálja ki a vendégeket, folyton izzad. Semmi cukrászruha, sokszor a köténye sincs rajta. Másoktól is hallottam már, hogy a krémese savanyú volt.                                      

Cukrászmester egy fenéket. Ha tényleg komoly szakember lenne, akkor komolyan és felelősségteljesen figyelne a higiéniára és a rendre. Hiába sorolja fel azt, hogy ő régen ki és mi volt. A szocializmus idején, tsz elnök volt minden elvtárs, lehetett akármilyen hülya. Ha hűséges volt, és osztotta politikai nézeteket, akkor lehetett bárki kisfőnök. Mezőgazdasági termelést irányíthatott olyan is, aki a búzakalászt nem tudta megkülönböztetni a sárgarépától. 

Tény, hogy aljas dolog volt az, aki név nélkül zöld számon telefonált be. A wamzer nyomorék elmehet a francba!

Ugyanakkor ha a NÉBIH szúrópróbaszerűen ellenőrizte volna Illés bácsit, akkor is ugyanez lenne az eredmény. Amúgy az ellenőrök nagyon is elnézőek voltak vele szemben. Más vállalkozót egy ilyen mocskos cukrászdával, azonnal bezárattak volna! Illés bácsi összeteheti a két kezét, hogy kivételeztek vele, annak ellenére, hogy nem is érdemelte meg!  Senki ne jöjjön azzal, hogy 50 éve a szakmában van. 50 éve szarul csinálja! Ha ő a cukrász szakmában tényleg ekkora szaktekintély lenne, akkor az a minimum, hogy a tisztaságra odafigyel! Minden profi és igényes cukrászmester, cukrászdájában olyan tisztaság van, mint egy laborban, és ezek mellett még ízlésesen is van berendezve! Egy igazi jó szakember, mindig betartja az előírásokat és halad a korral, fejleszti a vállalkozását, hogy az megfeleljen a kor elvárásainak. 50 év alatt nem jött neki össze annyi, hogy kifesse a cukrászdát és 1-2 gépet lecseréljen???? Valóban nem jött neki össze, hiszen forgalma az minimális.