Ítéljék el Detek alpolgármester fiát az állatkínzásért, és más állatkínzót is vonjanak felelősségre


Vendég

/ #1694

2016-01-13 10:21

Azért írtam alá, mert egyet értek a petíció tartalmával.
S azért, mert ha valaki egy kiszolgáltatott állatot kínoz, vagy megöl, az nem nevezhető embernek.
Végre vegye ezt komolyan a jogrendünk is!!!
Ha kiskorú az illető, még inkább meg kell büntetni, persze nem szemet - szemért módon, hanem megfelelő erkölcsi neveléssel felügyelet mellett, egy darabig elzártan addigi életüktől.
Mivel, ha az ilyenek megússzák bűneiket, nem emberré, hanem őrjöngő vadállatokká válnak felnőtt korukra.
Nem is annyira rossz a kutya menhelyi munka, de talán nálunk nem a legideálisabb. Amerikában sikeresen működik egy nehéz fiúk, nehéz kutyák menhely, ahol szabadult bűnözők, gyilkosok rehabilitációs céllal gondoznak, agyon kínzott pitbull kutyákat.
Ez a helyzet azért is jó, mert azonos "súlycsoportú" a két fél.
S ha netalán tán rosszul bánik a nehézfiú a harcra nevelt kutyákkal, megnézheti magát. Valójában a kutya neveli a gondozóját, akinek lassan lassan leesik, hogy nem az erő számít, hanem a szelíd odafigyelés. Mert egy ilyen megkínzott állat bizalmát hosszú türelmes munkával, ki kell érdemelni.
Valami hasonló nevelési módszert kéne nálunk is bevezetni az ilyen aberrált embereknek. Erről a menhelyről sokan távoztak úgy, a gondozók közül, hogy örökbe fogadtak kutyákat.
Még üzenném ennek a K. István anyaszomorító, sok becsületes cigány ember szégyenének, hogy egy kölyök kutyát megölni nem kunszt! Ezzel csak minden jóérzésű ember megvetését és undorát vonja magára.
Büntetésül összezárnám három harci kutyával, s csak akkor engedném ki, ha mind a három kutya fark csóválva a tenyeréből eszik.
Akkor talán, megérdemel egy jó szót, addig nem!!!