Az Oktatói Hálózat petíciója

Herakles

/ #51 Ez nem politika!

2015-11-30 18:34

Kedves Kollégák! Kérlek benneteket, hogy ne adjatok politikai színezetet a petíciónak! Ez nem politikai kérdés! Azt a látszatot is kerülném, hogy mi egyetemi oktatók egységesen kormányellenesek lennénk! Én speciel pl. radikális jobboldaliként állok a petíció mellé.

Minden kormány figyelmen kívül hagy/hagyott minket. Egyszerűen azért, mert nem vagyunk sokan és tudják, hogy vagyunk annyira kulturáltak, hogy nem fogunk utcakővel dobálni. Ráadásul egységesek sem vagyunk. Ezért lehet semmibe venni minket!

A többi hőbörgőnek: Igenis rengeteget dolgoztunk hogy idáig eljussunk. Rengeteg munka, tudás és tanulás van a doktoriba, habilitációba stb. Jár a méltó bér!!! Hogy ne kelljen másodállásban a megélhetésért dolgoznunk, hogy az energiánkat a felsőoktatásra tudjuk koncentrálni!

A középiskolai tanárok is megérdemlik azt az emelést, amit megkaptak. De nekünk is jár! Elképesztő, hogy doktori fokozattal 140 eFt-ot visz valaki haza adjunktusként, egy akármilyen szutyok középiskolába kutatótanárként pedig 400 eFt feletti a bruttó bér… Na ez a lényeg!