Legyen Kötelező a nem tenyésztésre szánt kutya Ivartalanítása támogatással!


Vendég

/ #90 Re: Ivartalanítás

2015-11-06 11:11

#25: Teak85 - Ivartalanítás 

 Mert a menhely megoldaná a felesleges és gondatlan szaporulatot? Megoldaná a meggondolatlanul megvett, majd szélnek eresztett kutyák, macskák kérdését? Nem hinném!

Az állatokat ösztönök mozgatják, ezek közül a legerősebb a fajfenntartás, még a létfenntartást is megelőzi és ezt a hormonok hajtják, amit az ivarszervek termelnek. Miért is jobb egy állatnak, ha minden tüzeléskor szenved, mert hajtják az ösztönök és menne a kanokhoz, a környék kanjai meg érzik a szukát és mennének hozzá? Ez akárhogy is nézzük állatkínzás! Nincsenek ivarszervek, nincsenek olyan homonok, amik miatt minden tüzeléskor szenved a kutya-macska.

Én a simán kötelező ivartalanítást tartanám helyesnek, hiszen kutyát, macskát tartani nem kötelezettség, aki szeretne, az vagy vállalja a vele járó köteleztettségeket, vagy vegyen plüssállatot. Ilyen alapon a görényesek, nyulasok, madarasok, terraristák, akvaristák, lovasok, stb is verhetnék az asztalt támogatásért.

Ami a felelős állattartást illeti,   felelős állattartó legalább a nőivarú kutyát, macskát magától is ivartalaníttatja, a többinek meg simán kötelezővé kell tenni és a végrehajtást szigorúan ellenőrizni. Aki nem tesz eleget a kötelezettségnek, hatóságilag elvégeztetni és adók módjára behajtható köztartozásként bevasalni rajta a költséget + egy emlékezetes legalább 5 számjegyű bírságot.

Ugyanezt kéne tenni a chipet, oltást elmulasztókkal és a végterméket széthagyókkal is.

Az állattartás magánügy, ha valaki közügyet csinál belőle a viselkedésével, ezt közügyként is kell szankcionálni úgy, hogy legyen visszatartó ereje a többiek számára.