Tiltsák be Magyarországon a kutyák altatását!

schilon
Vendég

/ #81

2015-11-04 22:28

Miért írtam alá a petíciiót?

Mert végre megkérdezik a véleményemet erről - remélem, minél többen elmondják, min kellene változtatni, mire lenne szükség az állatok védelmében.

Mert egyetértek az abban foglalt felhívással, és mert a menhelyeken lévő túlzsúfoltságot csak úgy lehet enyhíteni idővel, hogy reklámokkal, felvilágosító műsorokkal az emberek tudatába bele kell súlykolni, hogy ivartalanítsák állataikat, ha nincsenek meg a szaporulat felnevelésének feltételei, hogy felelősséggel tartoznak a magukhoz vett állatokért, hogy komoly büntetésekkel sújtsák végre a kegyetlenkedőket, hogy már a kisgyerekkorban tudatosítsák: az állattartás felelősség, életre szól, meggondolt döntést hozzon, aki vállalja. Ne az állat szenvedjen az ő meggondolatlanságuk miatt - seregnyien vannak!

Hogy legyen ingyenes az ivartalanítás, legalább, míg ez a mai jatasztrófális túlszaporodás normalizálódik!

Hogy nézzenek végre a szaporítók körmére - akár engedéllyel, akár engedély nélkül működnek is! 

Hog legyen kötelező és visdzakereshető orvosi vizsgálat, ellenőrzés, mielőtt eladnak egy-egy kutakölyköt (és utána derül ki, hogy beltenyészet miatt pl. Ynyitott koponyával, vakon, vagy hermafroditán születtek).

Hogy tiltsák be végre az állatok elaltatását, amit sok helyen mégcsak nem is altatóinjekcióval, hanem kegyetlen módszerekkel (pl. vízzel locsolt betonozott aljú ketrecbe zárt állatokat áramütéssel, vagy lelövéssel végzik ki). 

Hogy kapjanak meg minden anyagi és erkölcsi támogatást az állatmenhelyek azért, hogy feladatukat el tudják látni - és rendszeresen ellenőrizzék is a működésüket.