XXI. századi internetet a XII. kerületbe!

Vendég

/ #21

2015-11-04 18:50

Három éves korom óta lakok a tizenkettedik kerületben azt tapasztalom hogy bár hol járok a kerületemen kívül lényegesen magasabb színvonalú internet és kábel TV van. Érdeklődtem a telekomnál fejlesztést nem terveznek. A Budakeszi út túloldalán
a második kerületben ott az üvegkábel és én csak nézek ki a fejemből hogy 10méter vezeték vagy wifi-n múlik hogy gyorsabb internetem legyen. Parabola antennáról nézzük a TV adásokat. A feleségem a MÁV számítástechnikán dolgozik mint programozó. Programokat tesztel úgy hogy otthonról dolgozik be a céges nagy szerverre. Ha ketten vagyunk az interneten valamelyikünk nem tud érvényesülni. A mi esetünkben lenne pénz hogy jobb vagy nagyobb sebességre fizessünk be de nincs szolgáltató aki ezt biztosítani tudná. Dühömben már gondoltam arra hogy megbízok egy céget hogy mikrohullámon kapjak net. szolgáltatást. Igaz ekkor a félhavi keresetembe kerülne de legalább gyors lenne. Tudtommal alanyi jogon kellene tudom normális sebességhez hozzáférnem. A mostani sebesség letöltéskor maximum 10Mbit/sec a feltöltés 0,52Mbit/sec. Egy NASA TV adást szakadás mentesen nem lehet nézni. TV-ről ne is beszéljünk mert az egyetlen egy kábelszolgáltató olyan gyenge és bizonytalan szolgáltatást biztosított hogy saját kezűleg vágtam el a kábelt mert hetekig nem lehetett műsort nézni. Ahogy fújdogálta a koax kábelt a szél úgy volt vagy nem volt szolgáltatás. Hiba bejelentésre sem jöttek ki! Már meggondolom kinek és minek fizetek. Sajnálom hogy vidéken sokkal jobb és színvonalasabb szolgáltatás van mint itt a XII-dik kerületben. Meddig mehet ez így tovább?!