Szatyor Miklós a Pécsi állatkert igazgatója mondjon le!!!

ta

/ #661

2015-11-02 19:36

Szatyor Miklós támogatóinak tisztelettel felhívnám a figyelmét, hogy az állatkerteket kis hazánkban nem feltétlenül a belépők árából, hanem jelentős részben állami támogatásból tartják fenn, vagyis kőkeményen az általunk befizetett adókból. Ezek után adófizető állampolgárként akár ki is fejezhetjük a nemtetszésünket, ha az általunk finanszírozott "vagyont" elherdálják - magyarul kilövik a farkast befogás helyett.

Nem tudom, milyen végzettség kell az állatkert-igazgatói poszthoz (zoológusra vagy közgazdászra tippelnék, mert józan paraszti ésszel vagy legyen jó szakember, vagy legyen hatékony menedzser, ha már az intézmény élére ültették), de hogy Szatyor úr az etológiai és logikai előadásokat kihagyta, az biztos.

Az 1995. évi farkastámadással párhuzamot vonni akkor lehetne, ha nem csak legendák keringenének az eseményről, hanem alaposan meg lehetne ismerni az eset körülményeit. De ha már a régi történeteket rángatjuk elő, akkor az se mellékes, hogy pont a pécsi állatkertben fordult elő rendszeresen, hogy kocavadászok (vagy minek is nevezhető szubhumánok) irtották  puskával az állományt kengurutól medvéig.

 

(Azért nem bántam volna, ha az Állatvédő Liga kihagyja a petícióból a nyelvtani hibákat, már csak azért is, hogy Szatyor úr híveinek kevesebb muníciót szolgáltassanak... V.ö. Chubakka-védelem.)