Tiltakozás a balatonfenyvesi kikötő építése ellen


Vendég

/ #49 Re: Re: Re: Re:

2015-05-13 17:23

#48: - Re: Re: Re:  

 Látja, pont ezért gondolom, hogy nem tartják be azon ígéretüket hogy a strandot megóvják. 

Én sajnos nagyon pesszimista, vagy inkább realista? lettem az elmúlt évek során, amikor azt láttam, hogy erőből nyomnak le dolgokat az emberek torkán, csak a pénz diktál és nem számít semmi más. Nem láttunk hatástanulmányokat és ez aggaszt bennünket.

Nem hiszek olyan embernek aki nekünk támadt erőből, fellengzős stílusban sértegetve, aki nem tud mutatni olyan hatástanulmányt ami egyértelműen alátámasztja azt hogy ennek a létesítménynek nem lesz negatív hatása a Balatonra. Én egy tanulmányt olvastam, azt a BP-i Műszaki Egyetem Vízügyi tanszéke adta ki,és az egyértelműen ellenzi mint gazdasági, mint környezetvédelmi szempontból. Nem is kaptak engedélyt érdekes módon több mint egy évtizedig...Nos, ezért vannak komoly aggályaim..

Nincs nekem kifogásom a fejlődés meg főleg a munkahely teremtés ellen..de ne a környezet tönkretétele legyen ennek az ára. 

Még egy gondolat a wellness turizmussal kapcsolatban. Van a Fenyves víz, biztos Ön is tudja.. évtizedek óta folyik a Berekbe... meg voltak vagy vannak a tervek, lehetne gyógyfürdő, wellness szálló, gyógyvíz palackozó,  növénytermesztő üzem ha jól emlékszem.. Nem befolyásolná a Balaton ökológiai egységét sem,viszont egész évben üzemelhetne, ezzel nem 17 de legalább 50-100 sőt, talán több munkahelyet teremtve, nem kicsi bevétellel... Miért nem az valósul meg és miért  a sok tonna követ nyomják a tóba ehelyett?