Tiltakozás a balatonfenyvesi kikötő építése ellen

Dagobert hagyatéka

/ #32 El lehet innen menni

2015-04-27 09:20

A Fenyves  - Máriafürdő partszakasz NEMZETKÖZI hírű és látogatottságú kite és szörf spot VOLT a terület EGYEDI szél- és meder adottságai révén! Ezt most pontosan KETTÉVÁGJA az 500 m hosszan benyúló móló, plusz a személyhajó közlekedés miatt gyakorlatilag kiszorulnak a területről a magyar, horvát, szlovén, osztrák, német, holland, szlovák szörf és kite vizisport-szerelmesek.

Ez elq*ták, nem kicsit, nagyon. NINCS másik helyette. A Balatonon mindössze 2-3 ideális hely volt erre a sportra, Most eggyel kevesebb. A polgármester korábbi nyilatkozata hűen tükrözi a hivatal hozzáállásást: "...már eddig sem szabadott volna ott lenniük". Persze a saját kikötőhelyért ennyit be lehet vállani.

Lesz majd helyettük 350 vitorlás, akik ugye "motoros" üzemmódban fognak a móló környékén közlekedni. Lesz majd folyamatos benzinszag a strandon levegőben (több száz méterre érezni a Balatonon, amikor motorral megy egy "vitorlás". És lesz két három dagobert bácsi, aki hátradőlve hallgatják a befizetett kikötöi díjak csilingelését. Ez a fejlődés rendje?????? Ehhez kellene jó képet vágni annak a fenyvesi lakosságnak és üdülő közösségnek, aki eddig a csendre és a nyugalomra szavazott, azért választotta Balatonfenyvest?

A beömlő csatorna jobb partján most kivágott öt szép fa újabb bizonyítéka a "fejlődésnek" ?