Tiltakozás a balatonfenyvesi kikötő építése ellen

Phylaxa

/ #26 Re: NEM tiltakozom a kikötő beruházás ellen

2015-04-05 18:52

#25: EgonKecskes - NEM tiltakozom a kikötő beruházás ellen 

 Tisztelt Uram!

Örülök, hogy végre valamilyen reagálás érkezett arra amitől pl. én tartok. Engem maga a vitorláskikötő nem érdekel. Ez majd legyen az önök és a vitorlások problémája. Ami engem érint, az az, hogy az 580m hosszú kőgát, mely két szárból áll, milyen hatással lesz a strandra. 

Az egyik hatást látom, mert építik, tehát még az Ipoly utcán túl is elvesz területet a strandból. Ezen nincs mit vitatkozni, ön sem állította az ellenkezőjét. 

A másik: a strand megmaradt területét hogyan befolyásolja az áramlás leállása, mert már 50m-re ha bementem (én ugyanis ott fürödtem a családommal évekig, ahol Ön iszaposodást említ), ott érezhető volt az áramlás. Jó érzés volt. Tehát ön azt állítja, hogy ez az áramlás továbbra is érezhető lesz. Hát majd meglátjuk. :)

Azt is említi, hogy "lidó-szerű kialakítás" várható azért, hogy az áramlás fennmaradjon és ne tegyen le hordalékot, valamint az iszaposodás ne következzzen be. Nos mi is ezt az egy megoldást találtuk, tehát a megmaradt strand nyugati részét önök hiperbola alakban fel fogják tölteni. Így az áramlást szépen a kőgát mellett kivezetik a nyílt vízre. A Bélatlep felé eső rész áramlástani problematikája ezzel önök szerint megoldódik és fennmarad. Nem vagyok szakember, csak meg akarom értein, hogy mit akarnak csinálni. Hát majd meglátjuk, hogy a Tó mit válaszol erre. :)

Azt állítja, hogy a Fenyves-Alsó felé eső részt szintén nem érinti. Nos ezt viszont már nem értem, hiszen arra haladt az áramlás, ami ezentúl arra biztosan nem fog haladni. Ha pedig ott nem lesz akkor nehezen hiszem el, hogy ott nem lesz a hiányának komoly hatása. 

Köszönöm a válaszát és arra kérem, hogy tisztelje meg az embereket azzal, hogy nem minősíti az érzelmeiket. Ugyanis Önök teljesen átformálják azt a képet, amit az ott pihenő emberek éltek évtizedeken át. A másik pedig, hogy én nagyon örülök a rendszerváltásnak és ezzel együtt annak, hogy legalább a véleményünket elmondhatjuk. Szerintem a szólásszabadság az egyik legfontosabb dolog, ami létezik.